Sarcina imaginara este o tulburare mintala grava care necesita tratament. Afla care sunt simptomele sarcinii atunci cand este imaginara si cum apare aceasta tulburare la femei.
[imagebrowser id=1109]Sarcina imaginara este o sarcina care nu exista. Cu toate acestea exista semne ale sarcinii, iar femeia este convinsa ca poarta un copil. Sarcina imaginara este un exemplu al modului in in care organismul este afectat psihic.
O femeie este atat de dornica sa ramana insarcinata (sau opusul – se teme foarte tare de o posibila sarcina) incat corpul ei ii transmite semnale ca este insarcinata: lipsa menstruatiei, greturi matinale si varsaturi, cresterea burticii, umflarea sanilor, pofte si modificari ale dispozitiei, sani durerosi, oboseala si chiar lactatie!
O femeie care sufera de aceasta tulburare intarzie vizita la ginecolog, si atunci cand, in cele din urma, ajunge la el si medicul stabileste ca nu exista nici o sarcina, ea sufera un soc si nu are incredere in specialist.
Aceasta tulburare este, de asemenea, cunoscuta ca sarcina presupusa sau sarcina isterica.
Sarcina imaginara – cum apare?
Sarcina imaginara este o tulburare mintala grava, dar din fericire rara. Afecteaza de cele mai multe ori femeile singure sau care sunt intr-o relatie, dar care lupta cu infertilitatea si sunt obsedate de dorinta de a ramane gravide. De asemenea, apare la femeile care sufera de anxietate extrema in perioada de preconceptie.
Este nevoie de tratament imediat, deoarece daca este lasata netratata, aceasta afectiune poate duce la depresie, nevroza, grave tulburari de personalitate. Tratamentul consta in psihoterapie sau medicamentatie, tratament coordonat de multe ori in comun de catre un psihiatru si ginecolog.