Muzica influenteaza in mod semnificativ dezvoltarea copilului, chiar daca acesta este inca acolo, in burtica. Cu cat mai devreme un copil va intra in contact cu ritmurile muzicii cu atat el va simti bucurie, muzica fiind in acelasi timp un stimul pentru dezvoltarea creierului la nou-nascuti. Muzica ii face pe copii sa fie mai calmi, mai sensibili, mai creativi si capabili.
[imagebrowser id=1121]Muzica are un impact asupra dezvoltarii copiilor
Sunt multi care se intreaba daca muzica are vreun sens pentru copil si cum contribuie aceasta la dezvoltarea lui. Auzul copilului se dezvolta inca din saptamana a 16-a de sarcina. Copilul aude bataile inimii mamei, vocea ei si alte sunete care provin din afara. Pe masura ce sarcina progreseaza auzul sau se perfectioneaza – nu numai ca poate surprinde sunete mai multe si diferite, dar pot sa si le aminteasca chiar si dupa nastere. Asa ca merita sa-i exersezi auzul, nu doar vorbind cu copilul, dar de asemenea, permitandu-i sa asculte muzica. Numeroase studii au aratat ca familiarizarea copilului foarte devreme cu muzica,chiar din burtica, are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii lui.
Muzica este un stimulent pentru dezvoltarea creierului la nou-nascuti
Muzica stimuleaza nu numai sistemul auditiv, dar mai ales creierul unui bebelus. Un studiu american a aratat ca, prin ascultarea sistematica a muzicii in uter, un copil se naste cu un numar mai mare de celule nervoase si conexiuni nervoase intre cele doua emisfere ale creierului. Acest lucru are mai multe efecte pozitive: copilul este mult mai sensibil, creativ, legat emotional in mod profund de mama lui.
Totusi se pare ca este foarte important genul de muzica pe care il asculta bebe in burtica. Se pare ca sunetele joase (de exemplu, zgomotul traficului, muzica rock ascultata intens) afecteaza in mod negativ bebelusul, in timp ce sunetele de inalta frecventa stimuleaza mintea si relaxeaza corpul.