Te-ai gandit vreodata sa folosesti povestile mai mult decat ca pe o metoda de a umple timpul liber al copilului tau? Acestea pot fi chiar o modalitate eficienta de a-i dezvolta vocabularul si de a-i rezolva eventualele probleme de comunicare pe care le poate avea la varste fragede.
[imagebrowser id=1128]Fiecare poveste poate fi privita de copil ca o posibila situatie de viata care poate fi rezolvata, ceea ce va duce la o crestere a nivelului de adaptabilitate la mediu.
Daca ai un copil timid, care nu are prieteni de joaca si socializeaza foarte greu cu colegii de gradinita, poti rezolva aceasta problema. Alege povestea lui preferata si roaga-l sa schimbe numele personajelor cu numele reale ale copiilor pe care ii cunoaste. Astfel iti vei da seama pe cine place, de cine ii este frica si cu cine ar vrea sa se joace. Poti afla daca il supara cineva la gradinita, de ce se teme de un anumit coleg sau care este relatia lui cu educatoarea.
Dupa ce afli toate aceste lucruri, incearca sa-l scapi de temeri si sa-i explici cum ar trebui sa se comporte. Este foarte important sa nu se simta diferit de ceilalti copii, pentru a avea o copilarie lipsita de orice complexe. Daca ai un nazdravan care ii mai supara din cand in cand pe ceilalti copii, foloseste tot o poveste (pe care o poti inventa chiar tu) pentru a-l face sa inteleaga ca ceea ce face nu este bine. Tot astfel il poti invata si sa respecte regulile impuse la gradinita sau, de ce nu, pe cele stabilite de tine acasa.