In universul unui copil trebuie sa existe doi piloni de baza: mama si tata. De cele mai multe ori mama este prezenta permanenta de langa bebelus, dar si tatal are rolul lui, care nu trebuie negat. Sa fii ceea ce se cheama un tata bun nu se realizeaza peste noapte, ci in timp. Iata mai jos 5 sfaturi pentru fi un tata de nota 10.
[imagebrowser id=1159]1. Sa aiba initiativa
Astfel tatal va deveni capabil sa-si asume responsabilitatile si sa nu dea bir cu fugitii cand bebelusul plange. Il poate linisti, apeland la mijloacele proprii: cuvinte dragalase, pupici, un cantecel, imitarea unui animal.
2. Sa fie implicat 100%
Orice decizie se va lua de comun acord, fara s-o lase numai pe mama sa hotarasca. Partea buna e ca in felul acesta nu va pierde evenimente importante din viata celui mic.
3. Sa discute cu partenera
Daca nu-i place sa stea deoparte si sa priveasca, e bine sa-i spuna lucrul acesta partenerei. Ii va demonstra ca este preocupat, competent si extrem de motivat ca sa o ajute.
4. Sa faca lucrurile impreuna cu mama
Ideal ar fi ca cel putin de 2 ori pe saptamana (poate in weekend) ambii parinti sa iasa in parc cu cel mic. La carma caruciorului se pot perinda si mami si tati, pentru ca micutul sa se bucure de compania amandurora. Iar mai tarziu, cand cel mic va merge in picioare, el va retine toata viata aceasta imagine, cu ambii parinti, ca pe un puzzle complet.
5. Sa-si educe gelozia
Majoritatea taticilor simt ca cel mic a captat intreaga atentie a partenerei, de acum mama. Daca acest sentiment a incoltit ar fi bine sa se debaraseze de el si sa lamureasca urgent problema. Astfel, se vor evita refularile care pot determina aparitia unui resentiment fata de partenera si copil.