[imagebrowser id=1162]Sezonul rece ne aduce odata cu el o serie de probleme si afectiuni, mai ales in randul copiilor. Atunci cand copilul are nasul infundat multi parinti se tem pentru sanatatea acestuia, considerand a fi un semn de ingrijorare.
Cu toate acestea, cred specialistii, nasul infundat la copil nu reprezinta altceva decat unul dintre simptomele cele mai comune asociate racelii sau gripei. Potrivit medicilor, orice raceala are ca semn de debut infundarea nasului copilului, tuse, stranut, durere de gat, urmand ca in final, fara a exista un tratament de specialitate, acest lucru sa se agraveze, micutul facand febra si acuzand o stare generala de rau.
Asadar, chiar daca nu trebuie considerat a fi un adevarat motiv de alarma, in realitate nasul infundat al copilului trebuie sa traga un semnal de alarma. Acesta are nevoie sa fie vazut de un medic specialist care sa ii prescrie un tratament de specialitate, in asa fel incat acest lucru sa nu se agraveze.
Primul lucru pe care un parinte va trebui sa il faca atunci cand observa ca micutul are nasul infundat este sa il ajute sa elimine cat mai repede mucozitatile care ii dau adevarate batai de cap. Pentru acest lucru, parintii vor putea folosi ser fiziologic ori apa de mare, pe care le vor pulveriza cu multa grija in fiecare orificiu nazal. Dupa ce vor fi lasate sa actioneze, vreme de cateva minute, se va folosi aspiratorul nazal (atunci cand copilul este prea mic si nu stie sa isi sufle nasucul) ori pur si simplu ii vor solicita acestuia sa foloseasca batista.
De asemenea, in cazul in care nasul infundat este asociat si cu alte simptome se recomanda ca micutul sa urmeze un tratament de specialitate, recomandat de catre medic. Tratamentele comune pentru raceala si gripa sunt cele mai indicate, insa nu se vor folosi decat dupa diagnosticarea medicala. De asemenea, parintii se vor putea folosi si de tratamentele homeopate ori de remediile naturiste. Plantele puternic aromate precum cimbrul, busuiocul si menta il vor ajuta pe copil sa respire mai bine.