Deserturile facute in casa sunt de departe mult mai sanatoase decat ceea ce le putem oferi copiilor din comert. Chiar daca gustarile si dulciurile din magazin sunt frumos ambalate si noi avem un atuu cu care sa-i cucerim pe copii – o miros imbietor atunci cand scotem prajitura din cuptor.
[imagebrowser id=1197]Astazi va recomand o reteta fantastica de briose cu nuci si banane
Ingrediente:
– O ceasca si jumatate de faina
– O jumatate de ceasca de zahar brun
– O jumatate de lingurita de praf de copt
– O jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
– Un varf de cutit de sare
– Doua banane pasate
– Un ou mare
– Un sfert de ceasca de unt topit
– Un sfert de ceasca de lapte batut
– 3 linguri ulei de rapita
– O jumatate lingurita de extract de vanilie
– O treime de ceasca + 2 linguri de nuci maruntite (pastreaza-le separat)
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180°C si unge cu putin ulei de rapita 8 forme pentru briose.
Combina intr-un bol faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Amesteca intr-un vas de dimensiuni mari, pana la omogenizare, pasta de banane, oul, untul topit, laptele batut si extractul de vanilie. Treptat, adauga amestecul de faina de mai sus si continua sa combini ingredientele pana cand obtii o pasta. Varsa in bol si treimea de ceasca de nuci maruntite.
Umple formele pentru briose, lasand loc compozitiei sa creasca la copt. Presara deasupra cele doua linguri de nuci pastrate separat.
Lasa briosele la copt pana cand marginile lor se rumenesc sau suficient cat prajiturile sa treaca testul cu scobitoarea; deci sa stea in cuptor aproximativ 15-20 de minute.