Cercetatorii canadieni au descoperit ca prichindeii care iau lectii de muzica inainte de varsta de 6 ani si-au dezvoltat mai bine memoria si nu doar in ceea ce priveste sunetul, ci si in ceea ce priveste matematica și limbile straine.
[imagebrowser id=1281]Este bine cunoscut faptul ca muzica dezvolta sensibilitatea si gandirea abstracta, iar copiii participa cu nerabdare la activitatile extra-curriculare, cum sunt de exemplu lectiile muzica care implica si instrumente. Asa ca gandeste-te serios la educatia muzicala a copilului tau.
Educatia muzicala, in ciuda faptului ca poate fi dificila și obositoare, va aduce satisfactii mai tarziu. Muzica le dezvolta copiilor memoria și imaginatia, așa ca ei ar trebui sa inceapa cu acesta cat mai curand posibil.
Cand ar trebui sa inceapa educatia muzicala?
Unii spun ca educatia muzicala trebuie sa inceapa cat mai curand. Pentru primii 3 ani de viata este bine ca educatia muzicala sa se faca acasa, de catre membrii familiei (prin cantece de leagan, dansuri, sa ascultati muzica impreuna), apoi urmand cursurile de la gradinita, apoi sub indrumarea unor experti. Atentie! Principalul lucru este sa-l imprieteniti pe cel mic cu muzica inainte de varsta de 9 ani, pentru ca mai tarziu, spun specialistii, intervine inhibarea capacitatii muzicale.
Ce activitati sa alegeti?
Pentru copiii mici cele mai bune cursuri de muzica sunt cele care insumeaza elemente de muzica, dans si cantat. Apoi, pe la aproximativ 4 ani pot incepe sa se gandesc cum sa cante la un instrument muzical. Copiii sub 10 ani adesea invata sa cante la pian, clape sau vioara. De obicei invatarea unui instrument muzical se face dupa varsta de 10 ani, cand se considera ca cel mic are suficienta putere sa cante la el.