[imagebrowser id=1291]Fiecare dintre noi devenim la un moment dat parinti de „boboc” si nu stim cum anume sa ne comportam in asa fel incat lucrurile sa decurga normal.
Primul an de scoala este destul de chinuitor atat pentru copil, cat si pentru parinti. Cel mic nu stie cum anume sa se comporte, nu cunoaste ce este scoala, rolul sau, avand in minte o serie intreaga de dileme, dorind sa gaseasca o rezolvare la parinti, care, de cele mai multe ori nu stiu nici ei cum sa se comporte. Asadar, primul an aduce odata cu el o serie larga de framantari atat pentru copil, cat si pentru parinti, fiecare dorindu-si sa gaseasca o solutie sau un suport in asa fel incat sa gestioneze eficient problemele provocate de acest inceput.
Pentru ca propriul copil sa nu isi dea seama de ingrijorarea ta va trebui sa fii, pe cat posibil, stapan pe situatie. Infrunta realitatea si fii sigur ca vei reusi sa treci cu bine peste aceasta etapa din viata copilului tau.
Mai inainte de inceperea scolii va trebui sa discuti cu copilul pentru ca acesta sa inteleaga de ce este nevoie sa frecventeze cursurile, dar si cum ar trebui sa se comporte ca un bun scolar. Explica-i ca trebuie sa invete pentru sine si nu pentru cei din jurul sau. Cauta argumente convingatoare si ofera-i exemple personale – un mod prin care il vei putea stimula sa invete.
In primele zile de scoala mergi impreuna cu el la scoala, fapt ce face ca despartirea de parinti sa fie mult mai usor de parcurs.
Nu uita ca primul an aduce odata cu el si multe probleme de comunicare si de integrare in colectivitate. Incurajeaza-ti copilul sa isi faca prieteni si sa isi largeasca sfera de prieteni.
Discuta cu cadrele didactice pentru a observa evolutia copilului. In acest mod, vei putea corecta din timp orice problema s-ar ivi in comportamentul de scolar.
Nu ii ceda rugamintilor de a nu merge la scoala intrucat pentru a performa este nevoie de frecventa scolara.