[imagebrowser id=1319]Administrarea de probiotice la bebelusi este foarte importanta, reusind in acest mod sa ii protejeze flora intestinala, intarindu-i imunitatea, reducand astfel riscul de imbolnavire.
Beneficiile probioticelor sunt destul de cunoscute in ultima perioada, fiind foarte populare. Acestea reprezinta, de fapt, microorganisme care, odata patrunse in organism devin o bariera in fata bacteriilor si infectiilor periculoase ce pot patrunde destul de usor. Acestea regleaza tractul intestinal, previn riscul de infectii si intaresc sistemul imunitar.
Ori de cate ori bebelusului i se administreaza antibiotice, recomandarea medicala completeaza lista de tratament cu probiotice. Cu toate acestea, in cazul in care antibioticele sunt administrate in acelasi timp cu probioticele, atunci acestea vor anula efectul benefic al probioticelor, lucru daunator micutului.
Atunci cand i se recomanda bebelusului consumul unor probiotice va trebui sa aveti in vedere faptul ca acestea se vor administra la un interval de timp de minim doua ore de la administrarea antibioticului, in asa fel incat organismul sa poata beneficia de toata forta si puterea oferita de probiotice.
De asemenea, este recomandat ca administrarea de probiotice bebelusului sa se faca mai inainte de masa, atunci cand stomacul este gol, efectul acestora fiind destul de puternic in acest caz. Acest lucru este explicat prin faptul ca inainte de masa, sucul gastric secretat de stomacul bebelusului va fi capabil sa distruga probioticele, in asa fel incat acestea sa isi produca efectul, protejand flora intestinala a bebelusului si ferindu-l de imbolnaviri.
Probioticele au un efect antiviral, antimicotic, antibacterian si antiparazitar si tocmai de aceea, se recomanda sa fie consumate cu regularitate, fiind destul de bine tolerate de organismul oricarui bebelus.