[imagebrowser id=1401]Multe dintre viitoarele mamici ajung sa se intrebe daca este posibil sau nu sa comunici cu copilul din burtica, pe parcursul celor noua luni de sarcina si daca copilul poate intelege ceea ce i se spune.
Potrivit specialistilor, atasamentul prenatal este posibil sa se construiasca chiar din momentul in care copilul se afla in burtica mamei sale. Acest lucru se creeaza chiar prin comunicarea cu puiul de om, care se afla in asteptarea momentului in care isi va zari pentru prima data mama.
Comunicarea cu copilul din burtica mamei este posibila si chiar utila, inca de la inceputul perioadei de sarcina. Cu siguranta, fiecare gravida, simtind in fiecare clipa activitatea bebelusului din burtica sa, ii va percepe miscarile, ba chiar mai mult, va sti pana si momentul in care acesta se simte tulburat sau speriat. Poate va intrebati si cum anume?
Ei bine, miscarile fetale pot spune foarte multe lucruri despre activitatea, dar si despre starile bebelusului. In cazul in care ascultati muzica, pe ritmuri lente si melodioase, veti putea observa ca bebelusul este mai linistit, reducandu-si miscarile. In cazul in care in incapere exista o anumita tensiune verbala, atunci gravida ii va putea resimti miscarile, mult mai agere ca de obicei.
Comunicarea cu copilul din burtica mamei este foarte importanta. Viitoarea mamica va trebui sa vorbeasca cu mica faptura ce se afla in pantecul sau ca si cand i-ar fi alaturi. Ii va putea canta, spune poezii, il va putea dezmierda. In acest mod, atasamentul prenatal dintre cei doi va fi destul de mare.
La nastere, femeia se va simti mult mai apropiata de bebelusul sau, dragostea materna fiind mult mai profunda. Cel mic, se va simti atat de atasat de mama sa incat nimic pare sa nu ii fi despartit vreodata. Atunci cand va fi suparat si va plange isi va putea gasi linistea in vocea tandra a mamei sale ori in fredonarea melodiei auzite in timpul sarcinii.