Pana pe 24 noiembrie, Curtea Veche Publishing isi asteapta cititorii la Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura (Pavilion Central Romexpo Bucuresti). Printre noutatile editoriale pregatite pentru aceasta editie a targului se numara si una dintre cele mai asteptate carti de bucate ale lui Jamie Oliver, “Gateste in 15 minute cu Jamie”, o carte revolutionara care ne dovedeste ca este posibil sa preparam mancare delicioasa si nutritiva indiferent de resursele limitate de timp de care dispunem.
“Gateste in 15 minute cu Jamie” propune unele dintre cele mai rapide si mai usoare mese pe care le veti pregati vreodata. Cartea este potrivita pentru intreaga familie, propunand preparate echilibrate si retete pe care le puteti gati zilnic. Daca v-a placut “Gateste in 30 de minute cu Jamie”, aceasta noua carte va fi temelia pe care se vor dezvolta abilitatile dumneavoastra de a crea surprinzator de repede meniuri exceptionale.
In procesul de elaborare al retetelor, Jamie insusi s-a asigurat ca acestea sunt metodic scrise, atragatoare si amuzante, in acelasi timp continand ingrediente care frapeaza cu arome inedite! Cartea este inspirata din arta culinara a intregii lumi, adunand arome pe care le iubim cu totii, inovand preparatele clasice cu pui, cotlet si paste, aruncand o privire la mancarurile de inspiratie asiatica si la magnificele arome marocane, propunand megasalate — si multe, multe altele.
“Daca va place mancarea si, in plus, aveti cateva guri infometate de hranit cand ajungeti acasa, atunci cartea aceasta e pentru dumneavoastra. Veti vedea cum puteti pregati o intreaga masa in timpul in care, de obicei, gateati un singur fel de mancare. Nu inseamna sa faceti un compromis la calitate, ci sa fiti organizati, sa folositi chibzuit fiecare minut, sa va amuzati muncind si sa readuceti in bucatarie atmosfera de altadata”, spune Jamie Oliver.
Jamie Oliver a inceput sa gateasca intr-un pub detinut de parintii sai — The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex — la varsta de 8 ani. Dupa ce a absolvit scoala, si-a inceput cariera de maestru bucatar, care l-a indreptat spre River Café, unde a fost remarcat de o companie de productie pentru televiziune.
Cariera sa in televiziune si in domeniul editorial a debutat in 1999 cu seria The Naked Chef. De atunci, el a deschis restaurantul Fifteen din Londra, a reusit sa faca schimbari in meniurile cantinelor scolare din Marea Britanie si a revolutionat gatitul acasa. Organizatia sa caritabila incearca sa imbunatateasca viata oamenilor printr-o hrana mai buna. Aceasta opereaza in cadrul restaurantelor Fifteen (in care sunt instruiti tinerii defavorizati ce isi doresc o cariera in alimentatia publica) si in cadrul centrelor Ministry of Food (ce le ofera sprijin celor care vor sa invete sa gateasca). Jamie a creat si Home Cooking Skills, un curs pentru scolile gimnaziale autorizat de BTEC, dar este implicat si in Kitchen Garden Project, un program nou de educatie alimentara pentru elevii din scolile primare. Afacerile sale de succes includ grupul de restaurante Jamie’s Italian si Union Jacks, precum si o gama de produse proprii, alimentare si nealimentare.
Scrie pentru publicatii din Marea Britanie si din intreaga lume, inclusiv pentru propria revista, Jamie Magazine. Cea mai populara carte a sa, Gateste in 30 de minute cu Jamie, este in Marea Britanie bestsellerul de nonfictiune vandut cel mai rapid din toate timpurile. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.
Volumul “Gateste in 15 minute cu Jamie” este disponibil in librariile din toata tara la pretul de 90 lei. Pe durata targului de carte Gaudeamus, Cititorii de Curtea Veche il pot achizitiona cu 77 lei.