Sfecla rosie scade nivelul colesterolului

[imagebrowser id=1449]Sfecla rosie este una dintre legumele care a devenit din ce in ce mai folosita de-a lungul anilor, fiind introdus in multe carti de retete si meniuri. Ea este in continuare extrem de populara in Europa de Est si Centrala, de unde provine si celebra supa de sfecla rosie. Sa vedem mai jos ce ne-au pregatit prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro despre sfecla rosie.

Apartinand aceleiasi familii ca si spanacul, atat frunzele cat si radacina de la sfecla pot fi consumate. Frunzele au un gust amar, in timp ce radacina rotunda este dulce. Datorita continutului ridicat de zahar, sfecla rosie este delicioasa in stare cruda, insa de cele mai multe ori se consuma fiarta sau ca muratura. Indiferent daca se fierbe intreaga, se mixeaza intr-o supa clasica sau se consuma ca si suc – cum fac olimpicii –  sfecla rosie are un continut scazut in grasimi, insa este plina de vitamine si minerale si bogata in antioxidanti puternici.

Este o sursa bogata de vitamine A, C si B6, precum si in calciu, fier, potasiu si acid folic. Sfecla rosie este o sursa excelenta de fibre, contribuid la mentinerea unui intestin sanatos. Contine si anti-oxidantul betacyanin, care ofera acea culoare bogata de rosu/violet si ajuta la protectia impotriva bolilor.

Iata mai jos cateva motive pentru care ar trebui sa includem sfecla rosie in preparatele noastre:
· ajuta la reducerea tensiunii arteriale,
· previne formarea placii si reduce nivelul colesterolului,
· minunat pentru femeile gravide,
· invinge osteoporoza,
· tine diabetul sub control,
· trateaza anemia,
· ajuta la amelioarea oboselii,
· protejeaza impotriva cancerului,
· invinge constipatia,
· mentine stomacul sanatos,
· stimuleaza puterea creierului.

Cu tendinta de consum in crestere, sfecla rosie este un partener stralucit langa branza de capra sarata, friptura de vita si peste. Arata excelent fiarta langa morcov sau rasa in salate proaspete, iar la risotto ofera cea mai uimitoare culoare. Functioneaza minunat si in piureuri si sucuri, de exemplu suc de  sfecla rosie cu rodii si portocale. Se potriveste foarte bine si in prajituri, iar ciocolata si sfecla rosie sunt o combinatie deosebit de spectaculoasa.

· Coapta, fiarta sau murata, sfecla rosie are o aroma bogata si dulce, care va aduce o culoare distincta in orice fel de mancare.
· Desi este disponibila pe tot parcursul anului, sfecla rosie are aroma cea mai dulce in timpul sezonului de varf, din luna iunie pana in octombrie.
· Dieta bogata in legume ne poate ajuta pentru a ne proteja de boli de inima, accidente vasculare cerebrale si pentru a reduce riscul de anumite tipuri de cancer (cancer de colon, de exemplu).

Sursa poze: http://kohlenhyd-art.de/hauptgerichte/welsfilet-mit-rote-bete-und-luftigem-ingwer-schaum/
http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Suppen/Rote-Bete-Suppe-mit-Ingwer-2601.html
http://www.kuechengoetter.de/home/rezeptgalerie/Rote-Bete-Rezepte-329006.html?slideId=1

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare