[imagebrowser id=1484]Cu toate ca micutul tau nu mai are nevoie de un carucior de bebelusi, acesta are nevoie de protectia si de ingirjirea ta, mai ales atunci cand este bolnavior. 4 dintre cele mai frecvente boli ale copilariei sunt varicela, rubeola, oreionul si pojarul. Pentru a-l putea trata adecvat pe micutul tau, noi iti vom prezenta cum se manifesta aceste boli ale copilariei si care sunt simptomele acestora.
Varicela
Varicela este o boala infectioasa, produsa de virusul varicelo-zosterian, considerata a fi contagioasa. Cunoscuta si sub denumirea de “varsat de vant”, varicela se manifersta printr-o eruptie polimorfa, pruriginoasa. Aceasta boala a copilariei presupune o izolarea a micutului, acesta stand acasa timp de cel putin 6 zile de la aparitia eruptiei.
Simptome:
· febra moderata
· dureri de cap
· eruptii pe piele
· stare de agitatie
· mancarimi
Rubeola
Aceasta este o boala infectioasa produsa de un virus de tipul alfavirus, care desi este mai rar intalnita in prezent, poate aparea in perioada copilariei. Trebuie sa stii ca micutul tau este contagios cu 4 zile inainte si dupa debutul caracteristic al bolii (aparitia eruptiei cutanate).
Simptome:
· mancarime la nivelul mucoaselor ochiului si nasului
· eruptii rosiatice pe corp
· inflamatia ganglionilor limfatici
Oreionul
Aceasta este o alta boala a copilariei pe care copilasul tau ar putea sa o dezvolte. In general, infectia acesteia cauzeaza un simptom distinctiv de celelate boli ale copilariei: umflarea ganglionilor dintre ureche si mandibula.
Simptome:
· febra (38-39 grade Celsius)
· frisoane
· dureri de cap
· stenie, oboseala
· senzatia de gura uscata
Pojarul
Pojarul, cunoscut si sub denumirea de rujeola este cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Aceasta presupune o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.
Simptome:
· febra
· ochi rosii si lacrimosi
· secretie nazala
· tuse
· moleseala
Acestea sunt 4 dintre cele mai frecvente boli ale copilariei. In cazul in care observi ca micutul tau prezinta unele dintre simptomele anterior prezentate, te sfatuim sa apelezi la medicul tau pentru a-i prescrie cel mai adecvat tratament.