[imagebrowser id=1545]Sanatatea copilasului tau este cu siguranta foarte importanata pentru tine, iar atunci cand ceva nu este in regula cu cel mic vei face tot ce iti sta in putinta ca sa-l faci bine. Episoadele de tuse pot debuta in orice moment ca de exemplu cand sta in patut sau cand il plimbi in carucior prin parc.
Tusea la bebelusi poate fi provocata de o multitudine de factori cum ar fi expunerea la temperaturi scazute, un sistem imunitar deficitar, contactarea unor virusuri. Refluxul esofagian, astmul si prezenta alergiilor pot de asemenae determina tusea la bebelusi. Dupa spusele specialistilor, tusea reprezinta modalitatea organismului de a se apara. Aceasta poate fi de doua feluri si anume tusea seaca si tusea cu expectoratii.
Tusea seaca se manifesta in cazul in care micutul a contactat o raceala sau se confrunta cu o alergie. In aceste situatii tusea la bebelusi este produsa de cresterea secretiilor nazale sau de prezenta iritatiilor in gat. Spre deosebire de tusea seaca, tusea cu expectoratii apare in cazul in care puiul tau se confrunta cu o boala a cailor respiratorii sau cu o infectie de ordin bacterian. Acest tip de infectii determina producerea flegmei sau a mucusului la nivelul bronhiilor pulmonare si ingreuneaza respiratia.
Pe langa cauzele enumerate mai sus, tusea la bebelusi poate fi determinata si de alti factori. De exemplu micutul tau poate tusi in urma inhalarii unui corp strain, mancare sau jucarii de mici dimensiuni sau in urma expunerii la o substanta iritanta cum ar fi fumul de tigara sau vapori de parfum.
Anunta medicul atunci cand:
-micutul are dificultati de respiratie
-tusea este insotita de voma
-saliveaza sau are probleme la inghitire
-oboseste foarte repede
-acuza dureri in piept atunci cand respira adanc
-are febra insotita de frisoane si transpiratie
-se observa firisoare de sange in expectoratii
-varsta micutului este sub 4 luni.
In cazul episoadelor comune de tuse specialistii te indeamna ca pe langa medicamentatia oferita de pediatru sa folosesti si metode alternative homeopate care pot de asemenea sa amelioreze simptomele.
Mierea organica (copii peste 1 an) sau picaturile saline fiind de multe ori foarte eficiente in tratarea tusei la bebelusi.