[imagebrowser id=1562]Exista mai multe tipuri de avocado pe piata, chiar daca practic este acelasi fruct, exista variatii delicate in ceea ce priveste aroma, culoarea si dimensiunea. Bucatarii cunosc aceste diferente si folosesc avantajele acestui fruct atunci cand prepara nemaipomenitele delicatese. Le multumim prietenilor de la www.gatesterapid.ro pentru materialul de mai jos.
Avocado se cultiva in zonele cu clima subtropicala, inclusiv in sudul Spaniei, Peru, Ecuador, California, Florida si Australia. Ca si soi, cel mai utilizat pe scara larga este Hass, cu durata de viata fantastica. Este unul dintre soiurile de avocado care poate fi gasit in magazine pe tot parcursul anului. Este special datorita culorii coajei sale, care se transforma de la verde la negru-violaceu, cand este copt. Este extrem de comercializat si cultivat pe intreg globul, cunoscut pentru gustul bun si pentru caracteristicile deosebite.
Cum alegem un avocado copt?
In primul rand presam frucul usor, ar trebui sa fie ferm, insa sa cedeze la presiunea blanda. Daca v-ati propus sa-l mancati in cateva zile atunci alegeti un avocado tare/dur si pastrati-l intr-o punga de hartie la temperatura camerei, iar in 2 -5 zile se coace.
Utilizare versatila in bucatarie
Multi dintre noi ne bucuram de un avocado simplu, copt de la sine. Pur si simplu il taiem pe lungime, scoatem samburele, stoarcem putina lamaie pe fruct si il consumam cu lingura. Este delicios in milkshake-uri sau piureuri, feliat in salate. In Califonia, cunoscuta pentru avocado, fructul este un ingredient important in ruloul de sushi californian.
Avocado are multiple beneficii nutritionale pentru sanatate, deoarece:
· mentine inima sanatoasa,
· ajuta la scaderea valorii colesterolului,
· poate usura artrita,
· mentine controlul tensiunii arteriale,
· are proprietati anti-inflamatorii,
· mentine sanatatea ochilor,
· ajuta la stabilizarea zaharului din sange,
· previne malformatiile congenitale,
· reduce riscul de accident vascular cerebral,
· protejeaza impotriva cancerului,
· are proprietati anti-imbatranire,
· vindeca respiratia urat mirositoare,
· creste absorbtia nutrientilor,
· ingrijeste pielea,
· tine apetitul sub control.
Sursa poze: http://uncooking101.com/site/raw-food-recipe/avocado-kiwi-salsa/
http://www.dailyworldfacts.com/avocado-nutrition-facts/
http://alternativemedicine-1.blogspot.ro/
http://allrecipes.com/recipe/avocado-shrimp-salad/
http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/fit-food-avocado-benefits?page=5
http://graphic.com.gh/archive/Health/avocado-source-of-healthy-fats.html