[imagebrowser id=1574]Bucataria slovaca se remarca prin varietatea bogata de mirodenii care transforma si cel mai banal preparat intr-un deliciu culinar. Si daca mai este si usor de pregatit, atunci aceasta gustare este tot ce ti-ai putea dori atunci cand programul incarcat nu iti permite sa petreci prea mult timp in bucatarie.
Unul dintre cele mai populare feluri de mancare al slovacilor, clatitele din cartofi sau zemiakove placky, pe graiul dulce slovac, iti vor rasfata papilele gustative de la prima degustare si isi vor castiga un loc de cinste la fiecare masa.
Ingrediente
5 – 6 cartofi
1 ceapa
1 catel de usturoi
4 – 5 lingurite de faina
100 g Gustul untului Koliba
1 ou
Sare si piper dupa gust
Cimbru si maghiran dupa gust
200 urda dulce Ricoletka de la Koliba
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de preparare termica: 35 de minute
Mod de preparare
Se dau prin razatoare cartofii si ceapa dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, usturoi pisat, faina, ou, sare si piper dupa gust. Se unge tigaia cu unt si cu o lingura se ia din compozitie si se pune in tigaie. Se intinde compozitia si in acelasi timp se apasa usor pentru a se aplatiza.
Clatitele se asezoneaza cu cimbru si maghiran si se servesc cu urda dulce.
Pofta buna!