[imagebrowser id=1591]Te-ai gandit vreodata atunci cand, cu bebe in burtica, te plimbai prin magazine in cautarea unui carucior perfect si alegeai de fiecare data si o hainuta, ca pana si selectia articolelor de imbracaminte poate sa fie dificila?
In primele saptamani de viata, bebelusul are nevoie de hainute curate multe, la fel cum are nevoie de scutece, deci trebuie sa fii pregatita din timp pentru marea aventura alaturi de ghemotocul tau.
Atunci cand achizitionezi haine pentru un bebelus, este important sa acestea sa fie usor de imbracat, sa se poate spala in masina de spalat si, pe cat posibil, sa fie realizate din fibre naturale, care ii permit puiutului sa-si regleze temperatura corpului.
Este important sa retii faptul ca, atunci cand speli hainele bebelusului, nu trebuie sa utilizezi detergenti, inalbitori sau balsamuri de rufe care pot irita pielea sensibila a nou-nascutilor, care de-abia se acomodeaza cu noul mediu de viata.
Pe masura ce copilul creste, el se transforma intr-un plimbaret activ, motiv pentru care trebuie sa te orientezi spre hainute confortabile, care nu-i impedica miscarile. Tine cont insa de faptul ca cel mic creste atat de repede, incat o garderoba scumpa sau incarcata de haine de firma nu isi au rostul, ele ramanand mici cu mult timp inainte de a nu mai putea fi folosite. Este deci o idee buna fie sa le pastrezi pe cele pe care totusi le-ai cumparat, fie sa iti intrebi rudele daca nu va pot imprumuta hainutele de care nu mai au nevoie.
Indiferent de varsta copilului, hainele trebuie sa fie usor de imbracat si de dezbracat, iar materialele din care sunt realizate reprezinta un criteriu esential de selectie.
Iata cateva sfaturi care te pot ajuta atunci cand te simti pierdut intre raioanele colorate si incarcate cu hainute care mai de care mai dragute:
– caciulitele sunt necesare, indiferent de anotimp: iarna bebelusul are nevoie de caciulita pentru a impiedica pierderea caldurii prin pielea capului, iar pe vreme calduroasa o palarie de soare il protejeaza
– salopetele sunt la mare cautare: acestea sunt practice si rezistente in perioada in care cel mic incepe sa mearga de-a busilea. Cauta salopetele care dispun de capse intre picioare pentru ca acestea permit schimbarea scutecelului
– rochitele trebuie purtate cu ciorapei: majoritatea modelelor de rochite pentru fetite se confectioneaza cu pantalonasi asortati. Daca nu gasesti insa, poti alege mai multe modele si culori de ciorapei care vor pastra piciorusele calde
– pantalonii pot sa fie mari: pantalonasii pot fi indoiti si mariti pe masura ce puiutul creste. Orienteaza-te spre denim deoarece, pe langa faptul ca sunt frumosi, pantalonii din denim sunt si rezistenti
– sosetele si botoseii trebuie sa fie largi: alege botosei din material elastic si incapatori, care sa ii permita celui mic sa isi miste picioarele si ciorapi moi si largi pentru a nu limita miscarea degetelor de la picioare
– jachetele si bluzele trebuie sa fie realizate din materiale potrivite: evita sa alegi bluzite din mohair, lana sau orice alt material pufos si cu gauri pentru ca cel mic isi poate prinde degetelele in ele. Orienteaza-te spre haine care au capse in fata si la baza coapselor pentru ca acestea sunt mai usor de imbracat.
Stim, hainutele viu colorate si incarcate de desene fura ochii oricui, dar aminteste-ti ca, inainte de toate, un bebelus are nevoie de confort pentru a se simti bine si pentru a putea creste frumos. Asigura-te deci ca, inainte de toate, esti atenta la calitatea materialelor atunci cand alegi haine pentru puiutul tau.