Oregano – un puternic antioxidant

[imagebrowser id=1597]Multi dintre noi se gandesc la pizza, cand aud de oregano, aceasta planta minunata care adauga un gust cald, balsamic si aromat unui numar mare de preparate, in special mancarurilor din bucataria mediteraneana. Aflati mai multe despre oregano in materialul de mai jos oferit de prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro Oregano este recunoscut pentru proprietatile sale aromatice inca din cele mai vechi timpuri, cand grecii si romanii cultivau oregano ca simbol al bucuriei si fericirii. La nuntile grecesti si romane era o traditie ca mirii sa fie incoronati cu un laur din oregano. Aceasta planta a fost cultivata in Franta inca din Evul Mediu, iar in secolul al XX-lea a devenit cunoscuta si in Statele Unite.

Gustul placut, balsamic si aromat de oregano se potriveste perfect bucatariei mexicane, italiene, grecesti si frantuzesti. Acest condiment foarte popular, al carui nume inseamna “bucuria muntelui” este disponibil pe tot parcursul anului. Se mai numeste si maghiran salbatic in multe tari ale Europei, deoarece este in stransa legatura cu maghiranul dulce. Este o tufa mica, cu tulpini multi-ramificate acoperite cu frunze mici, ovale, de culoare gri-verde si flori mici albe sau roz.

Beneficii pentru sanatate
· efect anti-bacterian,
· oregano contine numerosi fitonutrienti care s-au dovedit a functiona ca antioxidanti puternici,
· sursa foarte buna de fibre, s-a dovedit ca dietele bogate in fibre reduc nivelul ridicat al colesterolului si reduc riscul de cancer de colon,
· sursa bogata in multe substante nutritive: vitamina K si E, mangan, fier, calciu.

Sfaturi pentru gatire  sau cum sa ne bucuram de gustul oferit de oregano
· oregano, fie in forma proaspata sau uscata se adauga la sfarsitul procesului de preparare, deoarece caldura poate provoca cu usurinta pierderea aromei sale delicate
· data viitoare cand va bucurati de o felie de pizza, condimentati-o cu cateva funze de oregano proaspat,
· oregano merge foarte bine cu ciuperci sote si ceapa, mancaruri de legume pregatite din dovlecei, zucchini, cartofi, fripturile de vita, porc si miel,
· in salatele grecesti si preprarate din peste,
· adaugarea catorva crengute de oregano proaspat intr-un recipient cu ulei de masline va infuza uleiul cu esenta plantei,
· oregano proaspat aduce un plus de aroma omletelor,

Pastrare si depozitare
Oregano plantat in ghiveci se tine pe pervazul ferestrei, deoarece iubeste soarele. Frunzele stranse se infasoara intr-un prosop de bucatarie umed si se pun in frigider pentru 1-2 zile. Pot fi, de asemenea, inghetate, fie intregi sau taiate, in recipiente inchise ermetic.
De asemenea, oregano poate fi congelat in tavita de cuburi de gheata, acoperit cu apa. Apoi pot fi adaugat in pregatirea supelor sau fripturilor. Oregano uscat se pastreaza in recipient din sticla sigilat, in loc racoros, intunecat si uscat timp de aproximativ 6 luni.

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare