[imagebrowser id=1625]Odata ce bebelusul tau incepe sa stea in fundulet, atentia pe care trebuie sa i-o acorzi creste. Cei mici incep sa se miste, sa se agite, sa doarma mai putin, iar timpul pe care il aveai pentru tine se diminueaza din ce in ce mai mult.
Este deja stiut ca, atunci cand mamicile au treaba in bucatarie, cei mici le insotesc pentru a putea fi supravegheati indeaproape. Pentru aceasta, dar si pentru a-i introduce in mijlocul familiei la orele mesei, o optiune foarte buna o reprezinta achizitionarea unui scaun inalt pentru bebelusi.
Dincolo de designul lor, care trebuie sa se potriveasca cu spatiul in care sunt pozitionate, orice mamica trebuie sa aiba in vedere alte 6 aspecte atunci cand achizitioneaza un scaun de bebelus.
Specialistii magazinului de scaune online va spun de ce trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un scaun inalt pentru bebelus:
1. Spatiul disponibil in bucatarie – daca aveti o bucatarie mica, ingusta, este de preferat sa cautati un scaun care se pliaza. O importanta deosebita trebuie sa acordati si tavii pe care va sta mancarea celui mic. Daca doriti sa depozitati scaunul intre perete si dulap, de exemplu, atunci tava trebuie sa fie pliabila. Daca aceasta este detasabila s-ar putea sa va dea alte batai de cap pentru depozitare.
2. Daca doriti ca cel mic sa va insoteasca la mesele in familie, este necesar ca inaltimea la care este pozitionata tava sa fie aceeasi cu masa din bucatarie. O alta varianta este aceea a tavii mobile, ce poate fi scoasa de tot. Bebelusul poate sta pe scaunul lui, dar impreuna cu familia la aceeasi masa.
3. Cat de usor este de curatat? Verificati daca tava este detasabila si poate fi spalata individual sau in masina de spalat vase. Luand in considerare si punctul 1, atunci este indicat sa optati pentru un scaun cu tava pliabila si detasabila in acelasi timp. Hamurile trebuie, de asemenea, sa fie detasabile pentru a putea fi curatate. Verificati daca scaunul are alte spatii greu de curatat, locuri inguste in care se pot infiltra firimituri sau alte mizerii.
4. Cat de sigur este scaunul? In unele tari exista anumite standarde de siguranta impuse prin lege. De exemplu, este necesar ca hamul sa fie fixat in cel putin 5 locuri pentru a fi suficient de sigur. De asemenea, unele scaune sunt prevazute cu senzori ce se activeaza atunci cand bebelusul incearca sa se elibereze. Atunci cand cel mic este pus in el, scaunul trebuie pozitionat cat mai departe de orice obiect solid de care s-ar putea lovi cu picioarele sau mainile. Picioarele scaunului trebuie prevazute cu material anti-alunecare pentru a evita accidentele.
5. Sisteme de divertisment incorporate – uneori mamicile folosesc scaunul doar pentru a-i supraveghea mai usor pe cei mici atunci cand au o alta ocupatie in casa, de exemplu: pregatirea cinei, curatenia etc. In aceste cazuri, este bine ca cel mic sa aiba o ocupatie atunci cand sta in scaun, altfel ar putea plange, iar mamicile nu si-ar putea termina treaba.
6. Ce faci cand copilul creste? Scaunele inteligente sunt la mare cautare in ziua de azi. Exista scaune ce pot fi transformate in scaune de prescolari, astfel scaunul va avea o noua utilizare.
Cand pleci la cumparaturi pentru un scaun, incearca sa bifezi toate sfaturile oferite de specialistii in scaune de la Mobshop (www.scaune-online.ro)