Micutii nostrii au un organism mai sensibil decat al nostru, de aceea acesti pot dezvolta o serie de alergii, indiferent daca sunt inca la varsta la care iubesc plimbarile in carucior sau daca merg deja la scoala.
Alergiile reprezinta o reactie hipersensibila a organismului unor anumite persoane si se manifesta atunci cand respectivul intra in contact cu anumiti alergeni inofensivi pentru restul oamenilor precum praful, laptele, anumite seminte sau soarele.
Polenul este una dintre substantele care provoaca cele mai multe alergii, iar reactia alergica a organismului uman la acesta este cunoscuta in termeni populari ca febra fanului. Simptomele alergiei la fan pot cauza numeroase suparari micutilor pe durata sezonului cald, iar daca esti mamica unui copilas care sufera de aceasta alergie, in acest articol vei gasi mai multe informatii despre cum iti poti proteja puiul.
Care sunt simptomele alergiei la polen
In perioada iunie-iulie, peste 100 de specii diferite de plante provoaca copiilor mai sensibili alergie la polen. Daca crezi ca si ingerasul tau a dezvoltat o rinita alergica, iata la care simptome trebuie sa fii atenta:
1. stranutul
2. iritarea nasului si inrosirea ochilor
3. dureri de stomac, de cap sau dureri ale incheieturilor
4. mancarimi sau furnicaturi ale pielii
5. hiperactivitate sau ameteala provocate de ritmul accelerat al batailor inimii.
Trebuie sa ai mare grija, deoarece de multe ori alergia la polen a copilasului tau se poate asemana cu o raceala. De aceea este important sa nu cumperi medicamente „recomandate” de atii si sa mergi cu cel mic la medicul de familie sau la un specialist in alergii.
Cum iti ajuti copilul sa se simta mai bine
Copilasii care sufera de alergii primesc de obicei tratament cu pastile antihistaminice, dar exista si cateva trucuri la care poti apela chiar tu pentru a-l ajuta pe cel mic sa treaca cu bine de sezonul alergiilor la polen:
1. nu lasa ferestrele deschise acasa seara si dimineata deoarece polenul se ridica in aer mai ales in aceste momente ale zilei. Odata intrat in casa, polenul se lipeste de hainele si de lenjeria puiului tau si ii provoca simptomele mentionate mai sus
2. daca micutul tau are parul lung, este indicat sa ii speli zilnic parul pentru ca polenul se depune mai ales pe firul de par (atentie si daca ii place sa se joace cu animalele)
3. poti achizitiona din farmacii o masca special conceputa pentru a retine polenul.
In plus, este indicat sa ai mereu la tine o trusa de urgenta la tine atunci cand iesi cu copilasul la plimbare. Trusa ar trebui sa contina toate medicamentele recomandate de medicul specialist pentru a evita o posibila situatie de criza.
Acestea fiind spuse, daca vei lua in considerare sfaturile noastre, ar trebui ca ingerasul tau sa fie aparat de complicatii in perioada alergiilor la polen si ca voi sa va bucurati linistiti de aceasta vara minutata. Tu cum ai reusit sa il faci pe puiul tau sa se simta mai bine in sezonul rinitei alergice?