[imagebrowser id=1861]A sosit vremea ca micutul tau sa isi diversifice alimentatia? Ei bine, unul dintre alimentele care ridica cele mai multe semne de intrebare pentru parinti este painea. Cand este indicat ca puiul tau sa isi completeze masa cu o felie de paine? Ce paine este mai bine sa alegi pentru copilas? Sa optezi pentru paine alba sau pentru paine neagra? Ce sa faci data viitoare cand se afla in scaun masa bebe si intinde manuta dupa o felie de painica? Ei bine, in acest articol vei gasi mai multe informatii referitoare la acest aliment atat de comun si totusi atat de neinteles.
De este indicat ca micutul tau sa consume paine
Daca si tu esti una dintre mamicile aflate intr-o mare dilema in legatura cu introducerea painii in alimentatia copilasului tau, trebuie sa afli ca acest aliment este chiar foarte sanatos. Specialistii recomanda parintilor sa le ofere celor mici paine pentru ca:
1. Contine calciu, fibre, acizi grasi, fier, fosfor si magneziu
2. Painea integrala ajuta la reglarea digestiei si iti va scapa micutul de problema constipatiei
3. Micul dejun ideal pentru copii este format dintr-o felie de paine cu lapte, branza sau iaurt
4. Regleaza nivelul de colesterol din sange si nu ingrasa! Chiar asa, painea in sine nu ingrasa (daca este consumata in cantitati moderate).
Painea alba vs. painea neagra
Un copilas trecut de varsta de 2 ani trebuie sa manance 6 portii de cereale pe zi, dar asta nu inseamna ca bebelusii care nu au trecut inca acest prag nu ar trebui sa „rontaie” si ei painica. Odata cu inceperea diversificarii alimentatiei, painea apare si ea pe masa. Totusi, care paine este mai indicata de catre medicii pediatrii?
1. In primul rand, trebuie sa ii permiti copilasului tau sa guste diverse feluri de paine, iar papilele lui gustative te vor anunta care este aleasa. Exista diverse retete de paine, cu diferite tipuri de cereale, dar cel mic va judecat totul in functie de gust. Este atat de simplu. Daca ii palce, o mananca, daca nu, nu
2. Painea neagra, din cereale integrale este mai buna pentru copii. Este adevarat ca si painea clasica poate contine cantitati ridicate de vitamine, minerale si fibre, dar painea neagra va contine mereu mai multe. In plus, painea din faina alba nu are o valoare nutritionala la fel de ridicata precum painea din cereale integrale
3. Painea neagra contine mai mult calciu, magneziu, zinc si acid folic. In plus, aceasta are si multime de vitamine precum: vitamina B6 sau vitamina E.
In concluzie, odata ce bebelusul incepe sa consume si alimente solide, este indicat sa ii „faci cunostinta” cu painea. De obicei, copilasilor le place acest aliment si il vor rontai cu pofta. Ai grija, totusi, sa optezi pentru painea din cereale integrale, deoarece aceasta este cea mai sanatoasa si contine o multime de fibre, vitamine si minerale. Pofta buna!