Vin de la francezi, dar sunt foarte apreciate in toata lumea. Macarons nu sunt greu de facut, dar au doua mari secrete. Trebuie sa respecti intocmai ingredientele si sa separi albusurile din timp, tinandu-le la frigider cu 2 zile inainte de a face aceste minunate prajiturele. Pentru colorarea delicioaselor macarons poti folosi coloranti naturali – sofran, cacao, praf de vanilie etc.
Ingrediente pentru 40 macarons (foloseste neaparat un cantar de bucatarie!)
3 albusuri de la 3 oua medii (90 g albus)
180 g zahar pudra
20 g zahar tos (3 lingurite rase)
100 g migdale macinate foarte fin
- Se scot albusurile din frigider si se mixeaza, pana ce devin spuma. Se adauga pe rand cate o lingurita din zaharul tos si se mixeaza cate 2-3 minute, dupa fiecare lingurita, inainte de o adauga pe urmatoarea, astfel incat zaharul sa aiba timp sa se dizolve. La final se adauga colorantul natural preferat si se mai mixeaza un minut, pana se obtine o bezea groasa. Se scoate mixerul, se adauga si se amesteca usor, de jos in sus, in bezea, pana la omogenizare. Bezeaua devine lucioasa si ferma.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Dintr-o punga de plastic sau un con de hartie se face un saculet de glazura, la care se da o gaura. Prin varful acesta, se stoarce bezea, formandu-se pe hartia de copt mici discuri de macarons. Se lasa sa se odihneasca tava cca 1 ora, inainte de a fi pusa la cuptor.
- Se preincalzeste cuptorul, la 150°C si se lasa tava pe nivelul de jos, pentru 10-12 minute sau pentru 13-14 minute in sertarul de sus, pana cand suprafata discurilor este lucioasa. Scoatem macarons-urile, le desprindem usor de pe hartia de copt si le asezam pe un gratar de sarma sau un fund de lemn.
Se umplu cu gem de fructe sau crema de ciocolata, asortate la culoarea aleasa, doua cate doua.
Mai multe retete delicioase gasesti pe hobbybucatar.ro