Dupa Sarbatori te simti cam ca porcusorul pe care l-ai avut pe masa de Craciun? Nu e de mirare, dupa ce ai ingurgitat kilograme de carnati, salate cu maioneza, piftie, zacusa si sunculita prajita la tigaie, bomboane de pom, placinte si torturi cu creme. Vestea buna este ca o cura de detoxifiere de doua zile ajuta organismul sa elimine mare parte din toxine.
Ziua 1
Ce ai voie: supa de legume strecurata, sucuri de fructe fara zahar (!) si piureuri de legume verzi. Sucul de mere are un puternic efect detoxifiant si vitaminizant. Incepe dimineata cu un suc de legume (morcovi, sfecla), iar la pranz prepara un piure de legume verzi (spanac, mazare). Nu amesteca mai mult de doua legume in acest piure. Desert: un fruct crud (banana), fiert sau copt. De cate ori iti e foame, poti bea supa de legume strecurata.
Consuma cat mai multe lichide – apa plata in care ai stors zeama de la o lamaie sau ceai de musetel.
Ziua 2
Ce ai voie: fructe si legume proaspete si supa cu cateva legume in ea. Jumatate din meniul zilei trebuie sa contina alimente proaspete. Fructele, atat simple, cat si sub forma de suc (cu tot cu pulpa, pentru un plus de fibre) au un efect detoxifiant puternic.
Miscarea este, de asemenea, esentiala pentrustimularea circulatieilimfaticesidrenaj. Ia copiii la plimbare timp de cel putin 30 minute si mergetiin ritm alert.
Din ziua a treia
Ce ai voie – poti introduce treptat produse pe baza orez, meniuri cu legume inabusite la aburi sau coapte la cuptor, produse din soia, oua fierte, fructe uscate, lactate (iaurt sau kefir). Intra treptat intr-o alimentatie normala, dar in care sa tii aditivii alimentari, dulciurile, sucurile carbogazoase si alte produse chimice departe! In paralel cu regimul alimentar echilibrat, strecoara in programul tau 30-45 de minute de miscare de 3 ori pe saptamana.
sursa foto: www.pinterest.com