Copiii au nevoie de mai multe proteine decat noi, adultii, fiind intr-o crestere accelerata, iar carnea ne place sau nu, ramane principala sursa de proteine. Ce te faci insa cand copilul refuza sa manance carne? Ii prepari mici – nu le va rezista. Nu e nevoie sa le prepari copiilor mici din aceeasi carne de oaie din care ne facem noi micii. Insa poti recrea reteta folosind niste piept de pasare (de preferat de tara) si carne de miel.
Trebuie sa stii ca nutritionistii recomanda carnea de curcan ca fiind o sursa de proteine de calitate. 100 g de carne de curcan ofera aproximativ 32 g de protein. Carnea de curcan este bogata in vitamine din complexul B, precum si in fier, seleniu, zinc si fosfor.
Ingrediente
300 g carne pasare sau piept de curcan
200 g carne miel
1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
Sare, cimbru
Morcovi si ceapa verde pentru ornat
- Se spala bine carnea si se taie cuburi, care se dau prin masina de tocat de doua ori la rand. Sau se poate toca in robot, pana ce obtii o pasta.
- Unge mainile cu ulei si modeleaza mici de dimensiuni adecvate, apoi pune-i pe gratarul bine incins. Se pot face si pe tigaia cu grill, pe aragaz. Se lasa pana sunt bine patrunsi.
- Pentru servirea cu aspect de soricei, se fac urechi din rondele de morcovi si coditie din fire de ceapa. Se pot pune bobite de mustar in loc de ochisori, iar daca celor mici nu le place mustarul (da, unora dintre copii nu le place), serviti gustarea cu castraveciori murati in otet (copiilor nu prea le plac nici castraveciorii in saramura. Da, stim, cam multe mofturi, dar e un fapt!)
Mai multe retete delicioase pe hobbybucatar.ro