Cosmarul oricarei femei, celulita ne afecteaza indiferent de numarul de kilograme. Dietele drastice cu efectele lor yo-yo, genetica si alimentatia nesanatoase sunt principalii vinovati care duc la aparitia pielii cu aspect de coaja de portocala sau de branzica de casa, daca iti suna mai bine. Vestea buna este ca exista cateva alimente care te ajuta sa scapi de celulita.
Ca regula generala, o dieta saraca in grasimi si consumul de alimente care sa nu favorizeze retentia de lichide te ajuta sa subtiezi stratul de grasime de sub piele, lucru care minimizeaza aspectul de coaja de portocala.
Alimente bogate in acizi grasi esentiali
Imbunatatesc circulatia si mentin sanatosi peretii vaselor de sange, ducand la reducerea celulitei. Introdu in meniul tau pesti grasi precum somonul sau sardinele, dar si ulei de in si de masline (presat la rece) sau alune si nuci. Avocado este un fruct pe care trebuie sa il consumi cat mai des, daca doresti sa scapi de celulita. Desi are un numar mare de calorii, contine acizi grasi esentiali si foarte multa vitamina E, importanta pentru sanatatea pielii.
Fructe de padure
Intaresc peretii vaselor de sange, contribuie la sanatatea celulelor si pielii si reduc celulita. In plus, prin continutul lor ridicat de vitamina C si alti antioxidanti, fructele de padure te ajuta sa tii bolile departe si sa iti intaresti imunitatea.
Varza Kale
Mai putin cunoscuta noua, dar din ce in ce mai la moda printre adeptii alimentatiei sanatoase, varza kale contine luteina – care imbunatateste hidratarea si elasticitatea pielii in profunzime si previne si reduce celulita.
Perele
Sunt alcaline si au proprietati detoxifiante, motiv pentru care ajuta la reducerea efectelor poluarii asupra organismului, imbunatatind functiile sistemului limfatic. Contin: iod, potasiu si fibre si, spun specialistii in nutritie, te ajuta sa scapi de celulita mai repede, daca le consumi in mod regulat si urmezi in paralel si un program de exercitii fizice.
Broccoli
Contine acid alfa lipoic, care scade nivelul colesterolului prin reglarea metabolismului lipidelor
si intervine in metabolismul glucidelor, fiind un adjuvant excelent in tratarea diabetului zaharat. Data viitoare cand cazi prada tentatiei de a manca ceva dulce, baga si un broccoli in meniu, pentru a contrabalansa macar in parte dezmatul culinar.
Sparanghel
Bogat in vitamine din complexul B, precum si in vitaminele A si C, sparanghelul ajuta la intarirea venelor si capilarelor sanguine si regleaza presiunea, contribuind la reducerea celulitei si a aspectului de coaja de portocala.
Bananele
Foarte bogate in potasiu, magneziu si vitamina B6, bananele au o actiune vasodilatatoare, imbunatatesc circulatia si regleaza nivelul hidrolitic din corp. In plus, au un rol benefic asupra sistemului nervos, reducand anxietatea si prevenind starile depresive, in timpul carora alimentatia ne este mai dezechilibrata ca de obicei si tindem sa consumam junk-food.
Fasolea
Contine proteine de cea mai buna calitate si multe fibre, precum si calciu si potasiu, dar si amino-acizi, care te protejeaza fata de retentia de lichide.