In ciuda tuturor dispozitivelor high-tech, cheia invataturii este cititul. Desi atat adultii, cat si copiii pot beneficia de pe urma invatatului experimental, in care sunt incluse si elemente de ultima tehnlogie, cititul este esential. Multi parinti cred ca cele mai noi gadget-uri ii vor ajuta pe cei mici sa descopere tainele cititului. Dar, in realitate, copiii vor invata sa citeasca daca parintii le vor vorbi, le vor canta si le vor citi.
Scrisul si cititul sunt esentiale pentru ca cel mic sa descopere forma literelor care formeaza cuvintele ce se aud atunci cand vorbesti. Creierul copilului este capabil sa recunoasca sunetele din limbajul uman, indiferent de limba vorbita. Insa, auzind aceleasi sunete zi de zi, creierul se obisnuieste cu ele si le memoreaza. Apoi copilul va fi capabil si sa le rosteasca.
Specialistii spun ca cei mici invata si mai usor daca sunt utilizate rimele, ritmul si silabisirea. Pe masura ce copilul creste, poti contribui la dezvoltarea creierului sau prin intrebari deschise, in care cel mic este “fortat” sa isi puna mintea la contributie.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.