In momentul aparitiei unei sarcini, efectuarea de analize care sa inlature riscul aparitiei unor eventuale infectii este obligatorie.
Infectia herpetica reprezinta o problema de mare risc in timpul graviditatii. Desi, in cele mai multe cazuri este gresit diagnosticata, uneori fiind asimptomatica, poate produce dezechilibre grave la adresa mamei, dar si la adresa fatului aflat in dezvoltare.
Desi, in Marea Britanie se intalnesc cele mai multe persoane infectate cu virusul herpetic genital, acestea sunt deseori diagnosticate gresit, fiind tratate de obicei cu diverse crème si lotiuni, acestea facandu-si partial efectul.
Debutul unei asemenea infectii apare cu simptomatologia aparenta a unei gripe, ulterior aparand diverse leziuni vulvare extreme de dureroase. Primul debut al bolii este si cel mai dureros, afectand nervii spinali si putand reactiva atacuri ulterioare.
De regula primul atac va trece in cateva zile, maxim o saptamana, dar simptomatologia infectiei va reactiva de cateva ori pe an, devenind extrem de periculoasa, atacurile ulterioare nemaifiind la fel de dureroase ca si cel initial.
Graviditatea reprezinta o perioada extreme de grea pentru tanara mamica, organismul acesteia nemaiputand lupta in fata oricaror infectii sau boli. De aceea, daca infectia cu virusul herpetic genital va avea loc dupa saptamana a 28 de sarcina, acesta va afecta cu siguranta fatul, provocand o nastere premature, dar si o slaba dezvoltare a fatului. Aparitia primului atac al virusului herpetic va afecta copilul in timpul nasterii, acesta nascandu-se cu o problema de sanatate destul de grava.
De aceea, in cazul unei asemenea infectari, dupa sapatamana 28 de sarcina, medicul va recomanda cu siguranta efectuarea unei operatii cezariene, pentru eliminarea tuturor factorilor de risc la care poate fi predispus fatul in mediul intrauterin.
Asadar, efectuarea unor analize de acest gen duce, cu siguranta, la evitarea tuturor factorilor de risc cu privire la infectarea bebelusului din burtica.
Tatiana Tuta