Tortul Blancmanger se prepara inca din Evul Mediu in Franta si este un soi de budinca dulce, facuta din lapte si ingrosata cu faina. Adesea este servita presarata cu migdale. In reteta originala, tortuletul era alb perfect, de aceea a si fost botezat astfel. Nu trebuie confundat cu Panna Cotta, un alt desert dulce, facut cu smantana si gelatina.
Ingrediente:
2 linguri faina
1 cana si 1/4 de lapte
1 lingura zahar alb
coaja de lamaie
3 picaturi de extract de vanilie
2 linguri sirop de capsuni
Preparare:
1. Se clateste o forma de tarta cu apa rece. Se amesteca faina cu o parte din lapte, cu ajutorul unei linguri, pana se omogenizeaza si nu mai are cocoloase. Restul de lapte, zaharul, coaja de lamaie si vanilia se pun intr-o craticioara si se aduc la fierbere. Cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga faina amestecata cu lapte si siropul de capsuni. Se da din nou pe foc si se fierbe timp de trei minute.
2. Pune forma de tarta intr-un vas (sau in chiuveta) cu apa rece, care sa nu ii depaseasca marginile, apoi toarna in forma compozitia de pe foc. Da la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Se poate servi ornat cu fructe proaspete sau uscate, dar si cu bombonele.