Este cel mai gras alimente de origine vegetala, dar contine grasimi sanatoase. Acizii grasi esentiali din avocado il ajuta pe bebe sa creasca sanatos si faciliteaza dezvoltarea creierului si functionarea lui la capacitate maxima. Fructul mai contine acid folic, vitamina C, potasiu (mai mult decat regasim in banane), vitamine din grupul B, vitaminaE, magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Datorita bogatiei sale de ingredienti, dar si faptului ca nu contine sodiu, avocado este unul dintre primele alimente recomandate pentru introducerea in alimentatia bebelusilor, dupa inceperea diversificarii. Uite o reteta pe care poti sa o incerci si tu pentru cel mic.
Ingrediente/o portie
- o jumatate de avocado
- o jumatate de ceasca de branzica de casa (gata preparata)
- optional, caise uscate (foarte bogate in fier si vitamina C)
Timp de pregatire: 3 minute
Mod de preparare:
Curata fructul de avocado de coaja, indeparteaza samburele si zdrobeste pulpa, cu ajutorul unei furculite, pana devine pasta. Adauga branzica si amesteca bine, pana se omogenizeaza. Poti inlocui branzica de casa cu branza ricotta, bogata in seleniu, proteine si calciu. Pentru un plus de fier, poti adauga in acest meniu cateva bucatele de caise uscate, foarte bogate in fier si vitamina C si care previn constipatia. Caisele trebuie lasate la inmuiat in apa timp de cateva ore (sau chiar in cutia cu branzica de casa) apoi trebuie maruntite bine, pentru a preveni riscul de inec.