Ascunde spanacul in clatite, dar ai grija sa fie proaspat, nu congelat. Vor fi la fel de gustoase si in plus vor avea o culoare verde foarte vesela. Poti repeta aluatul si cu umpluturi sarate. Spanacul este o sursa de fier si vitamina C, iar siropul de agave conţine vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu si crom.
Ingrediente pentru 8 – 12 clatite:
– 250 g faina
– 200 g baby spanac sau spanac proaspat
– 2 oua, albusuri si galbenusuri
– 200 ml lapte
– 100 ml apa minerala
– 1 lingurita zeama de lamaie
– 1 lingura ulei de masline
– ulei pentru uns tigaia
Pentru umplutura:
– 250 g fructe de sezon
– 2 linguri sirop de agave sau de artar
Mod de preparare:
- Intr-un blender, se pun toate ingredientele pentru clatite, inclusiv frunzele de spanac, proaspat spalate. Se amesteca pana se obtine un amestec omogen, care poate fi luat cu un polonic.
- Se incinge o tigaie de teflon unsa cu ulei. Cand uleiul este incins, se toarna prima clatita, se lasa cca 90 secunde pe o parte, apoi se intoarce si pe cealalta parte. Se scoate si se continua coacerea clatitelor, ungand din cand in cand cu ulei tigaia.
- La final, se spala fructele de sezon (preferatele noastre sunt afinele sau fructele de padure) si se pun in tigaia incinsa, unde se tin pana ce lasa zeama si se coc (afinele plesnesc usor). Se da tigaia de pe foc, se adauga siropul si se amesteca. Se servesc clatitele umplute cu aceasta dulceata.
Mai multe retete pentru juniori si bebelusi gasesti in dosarul special din numarul de martie al revistei bebelu