Pulpa de miel cu rozmarin
Ingrediente (6 portii):
2,7 kg pulpa de miel
30 ml ulei de masline
3 catei de usturoi
1 legatura de rozmarin proaspat (sau 1 lingurita de rozmarin uscat)
Sare si piper
Metoda de preparare:
- Spala pulpa de miel si usuc-o, apoi unge-o cu ulei de masline si fa incizii in carne.
- Asezoneaza mielul cu sare si piper.
- Curata cateii de usturoi si feliaza-i. Introdu-i impreuna cu crengutele de rozmarin in inciziile din carne.
- Pune pulpa de miel intr-o tava pentru coacere (avand introdusa sonda pentru carne) si adauga apa. Partea inferiaora trebuie sa fie acoperita cu un strat lichid de 10 – 15 cm.
- Coace timp de 165 de minute, la 180°C, folosind functia Abur 25% si caldura.
- Cand este gata, temperatura centrala a fripturii de miel trebuie sa fie 70°
Mousse de lamaie cu sos de zmeura
Ingrediente (6 – 8 portii):
1,2 litri de lapte
1 pastaie de vanilie
2 oua intregi
4 galbenusuri
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
1 lingura esenta de lamaie
6-8 forme mici pentru soufflé sau cupe mici
Putin unt moale pentru ungere
Sos de zmeura
400 g zmeura congelata
50 g zahar
1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare
- Pune laptele intr-o cratita, taie pastaia de vanilie pe lungime si adauga semintele in lapte. Lasa sa fiarba, cu grija pentru a nu da in foc (seteaza o temperatura mai scazuta cand observi ca se umfla laptele) si apoi lasa amestecul sa se linisteasca 10 minute.
- Intre timp, amesteca bine ouale, galbenusurile, coaja de lamaie si esenta de lamaie.
- Unge formele de soufflé sau cupele cu unt.
- Scoate pastaia de vanilie din lapte si toarna in lapte amestecul de oua batute.
- Umple vasele cu amestecul obtinut.
- Lasa crema de lamaie in cuptor, la 90ºC timp de 35 de minute (functia Abur 50% si caldura) – amestecul trebuie sa arate ca o spuma. Lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore.
- Pentru a face sosul, redu zmeura, zaharul si sucul de lamaie intr-un piure, cu mixerul, strecoara-l si pastreaza-l la rece pana in momentul servirii.
- Scoate cu grija mousse-ul trecand usor cu lama cutitului de jur imprejurul vasului si rastoarna pe platouri. Inainte de servire, toarna sosul si orneaza cu o bucata de lamaie sau niste fructe de padure.
Retete recomandate de Electolux.
Secretul cuptorului cu abur de la Electrolux consta in combinarea caldurii conventionale cu aburul, care permite obtinerea mancarurilor cu un interior fraged si o crusta crocanta, pastrand in acelasi timp calitatile nutritive ale alimentelor. De asemenea, retetele predefinite si multiplele functii de gatit cu abur te vor ajuta sa ai mereu programul potrivit preparatelor tale, iar sistemul de incalzire UltraFanPlus cu ventilator si sistem de ghidare a aerului te va ajuta sa pregatesti alimentele uniform si rapid. Mai mult, cu ajutorul sondei pentru alimente FoodProbe, vei putea monitoriza gradul de preparare a interiorului mancarii, pentru a te asigura de rezultate perfecte.
Un alt ajutor de nadejde in bucatarie va fi plita cu inductie de la Electrolux. Cu ajutorul ecranului TFT (Thin Film Transistor), aceasta iti va permite sa setezi rapid si precis optiunile de gatire utilizand comenzile tactile, iar cu ajutorul functiilor inteligente vei putea controla foarte precis intreg procesul de preparare. De exemplu, functia Stop+Go iti permite sa intrerupi prepararea mancarii, pentru a o relua ulterior, la aceleasi setari, iar functia Bridge (punte) iti va permite sa unesti doua zone de gatit, pentru a putea pregati mancarea chiar si in vase de diferite dimensiuni sau forme.