Desi, atunci cand ai un bebelus, grija ta este cu mult mai sporita si incerci sa faci totul pentru ca micutul sa fie in siguranta, milioane de alergeni isi gasesc cuibul in casa ta. Alergiile iti afecteaza copiii asa de simplu cum te pot afecta si pe tine, asadar este bine sa cunosti cateva mici trucuri pentru a-i tine departe pe musafirii nepoftiti.
Fa sport dupa-amiaza – Ia in considerare ca anotimpul infloririi te face oricum sa-ti sufli nasul ceva mai des decat de obicei, asadar poti lua in considerare sa muti ora de alergare de dimineata pentru dupa-amiaza (daca nu este foarte cald afara) sau chiar pentru seara, cand nivelul de polen este mult mai scazut. Daca ai alergie la polen, incearca sa tii geamurile masinii inchise, pe parcursul calariilor matinale.
Lasa incaltamintea la usa – Chiar daca par niste tenisi nevinovati, talpa acestora este plina cu toxine, alergeni, acarieni si alti agenti polanti. Pentru a tine departe acesti oaspeti nepoftiti, incearca sa nu depasesti limita! Descalta-te la usa, pentru a nu imprastia bacteriile prin toata casa, cu atat mai mult cu cat ai un membru in familie care sufera de alergii.
Fara paturi pufoase – Linvingul tau invita la lungi povesti cu prietenii, iar pernele si paturile pufoase nu cred ca sunt cei mai buni companioni, mai ales daca ne gandim ca tot praful care se invarte prin camera ajunge invariabil sa se cuibareasca in paturile cu care te invelesti. Ai putea sa iei in calcul schimbarea canapelei clasice cu una din piele.
O baie pentru prietenii din plus – Este foarte probabil ca prietenii din plus ai copilului tau sa gazduiasca mii si milioane de acarieni care produc alergii. Poti salva situatia prin spalarea saptamanala, cu apa fierbinte, a animalelor din plus.
Noi achizitii – Noul computer sau televizorul pe care tocmai l-ai cumparat, toate acestea emit substante chimice care pot dezvolta alergii sau pot cauza iritatii. Asa se intampla si cu mobila noua sau cu vopsitul peretilor – toate acestea pot emite compusi volatili care iti irita caile respiratorii. Majoritatea acestor compusi dispar in timp, dar este o idee buna ca atunci cand scoti produsele din cutie sa le lasi o perioada la aer (sau intr-un spatiu bine aerisit) inainte de-a le aduce in casa.
Curatenie temeinica – Se pare ca nu toate aspiratoarele de praf sunt la fel de eficiente. Cel mai bine este sa cauti unul care contine filtru HEPA – acesta previne ca praful sa se imprastie inapoi in camera. Fie ca are sau un sac, este bine de stiut ca aspiratorul trebuie golit inainte de o noua utilizare, de preferat de catre cineva care nu este alergic.