O salata poate deveni o masa delicioasa, dar si foarte sanatoasa. Este indicat, insa, sa eviti bucatelele de carne prajita, crutoanele, sosurile, tortilla sau alte ingrediente care iti fac salata nesanatoasa.
Iata ce ingrediente poti adauga in salata ca sa o faci delicioasa si sanatoasa.
- Oua
Unii nutrienti si antioxidanti din legumele pe care le pui in salata sunt solubile in grasimi. Cea mai simpla si sanatoasa metoda de a adauga grasimi in salata este oul, fiert tare. Potrivit unui studiu de specialitate, barbatii care au adaugat in salata lor intre 1,5 si 3 oua fierte tari au avut crescut nivelul absorbtiei de luteina si zeaxantina de patru pana la 5 ori. Absorbtia betacarotenul poate creste de 3-8 ori, fata de salatele care nu contin oua.
- Legume cu frunze verzi
Desigur ca salata verde este principalul ingredinent al unei salate. Insa la fel de bine poti adauga spanac, nasturel, broccoli (sau alte legume crucifere), germeni de floarea soarelui, napi, varza, rucola, ridichi.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.