Cea mai importanta sarbatoare din an, Pastele este destul de mult asteptat de milioane de oameni. Pregatirile, traditia oualelor rosii, cozonacul pufos, toate reprezinta un prilej bun pentru ca toti cei dragi sa se poata reuni in ziua sfanta a Invierii in jurul mesei.
Inainte de Paste, gospodinele incearca sa isi etaleze capacitatile culinare, gatind cele mai apetisante mancaruri din miel. Asa ca, de pe masa de Paste nu vor lipsi drobul, pasca, ouale rosii, cozonacul sau stufatul, toate simbolizand traditia Invierii.
De Paste fiecare dintre noi ne adunam in jurul mesei mamei, incercand sa fim mai buni, mai darnici, mai fericiti. Prima zi a Pastelui se sarbatoreste duminica.
Copiii vor trebui sa participe activ la aceasta sarbatoare, sa se bucure in fiecare clipa de astfel de momente. In schimb, atunci cand ii ai prin preajma, nu ezita sa le comunici ceea ce inseamna de fapt Pastele si ce reprezinta Invierea Domnului.
Mai mult ca sigur, cei mici vor fi atrasi de incondeierea oualelor rosii. Asa ca, nu incerca sa ii dati la o parte si implica-i si pe ei in colorarea lor. De multe ori, imaginatia le poate fi pusa in valoare, transformand ouale in adevarate picturi.
In cazul in care fetita este interesata de modul in care faci cozonacii este de preferat sa incerci sa ii explici pas cu pas cum anume procedezi. In acest fel vei reusi sa o atragi spre arta culinara.