Nasterea copilului tau se afla la cateva luni distanta. Simti ca ai de facut mii de lucruri pentru a pregati venirea pe lume a bebelusului si te intrebi care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a pune totul la punct in timp util.
Iata cateva sugestii despre cum ai putea sa pregatesti locuinta pentru primele luni de viata ale bebelusului tau, care va avea nevoie de confort, de liniste si de siguranta:
1. Pregateste locuinta inainte de venirea iernii
Vremea inca tine cu tine. Avem parte de o toamna lunga, insa luna decembrie va veni la pachet cu temperaturi foarte scazute si cu prima zapada.
Daca locuinta ta nu este inca pregatita pentru iarna, este timpul sa treci la treaba. Izoleaza termic peretii casei pentru a pastra in casa o temperatura optima pentru cel mic, fara ca facturile sa-ti goleasca portofelul in fiecare luna. Iar daca toate caloriferele din locuinta ta sunt vechi, ar trebui sa le schimbi cu altele noi si performante, care sa incalzeasca spatiul din interior intr-un timp foarte scurt. Dupa cum vedem pe arabesque.ro, paleta de optiuni este foarte larga si nu trebuie sa tii cont decat de buget si de dimensiunile caloriferelor, in functie de necesarul de caldura si de spatiul pe care il ai la dispozitie.
2. Amenajeaza si redecoreaza dormitorul copilului
In primele luni de viata ale copilului, te vei trezi de multe ori in timpul noptii pentru a-l hrani. Amplaseaza patutul copilului in asa fel incat sa-ti fie foarte usor sa te dai jos din pat si sa ajungi la el. In plus, cumpara un dulap mai mare sau extinde debaraua, deoarece in casa ta vor aparea o multime de lucruri noi, necesare pentru cel mic.
3. Renunta la obiectele riscante pentru copil
Inainte de nasterea copilului trebuie sa renunti la obiectele riscante pentru acesta, cum ar fi prizele clasice sau accesoriile de mici dimensiuni, care pot fi inghitite de cel mic. Dupa ce invata sa se deplaseze, copiii nu mai au stare pana cand nu exploreaza in totalitate universul din jurul lor. Curiozitatea lor va fi, insa, o continua grija pentru tine. Asigura-te ca obiectele de mari dimensiuni sunt stabile, prizele detin capace de protectie, iar substantele nocive se afla incuiate intr-un dulap.
4. Cumpara ustensile care te ajuta sa hranesti si sa ingrijesti bebelusul
Cumpara doua biberoane pentru copil. Daca unul dintre ele este murdar, il poti folosi pe celalalt. Suzetele ajuta foarte mult bebelusul sa se linisteasca. In plus, la fel ca in cazul biberoanelor, iti recomandam sa cumperi mai multe suzete pe care sa le ai la indemana, pentru situatia in care bebelusul o scapa pe jos pe cea pe care o utilizeaza la un moment dat. Totodata, cumpara un set de ingrijire pentru copil, care sa contina un termometru pentru baie, o perie pentru par, un pieptene, o periuta de dinti, o unghera si o forfecuta.
Vei avea nevoie si de sampon, de pudra de talc, de servetele umede, de ser fiziologic (pentru curatarea ochilor, urechilor si nasului copilasului), de ulei de masaj si, bineinteles, de pampers.
5. Cumpara haine pentru primele zile
Nu trebuie sa cumperi foarte multe haine pentru bebelus, ci doar cateva lucruri foarte necesare in primele zile dupa ce iese din spital. Tine cont de faptul ca va primi foarte multe hainute de la rude si prieteni, iar tu vei afla, cu timpul si in mod mult mai exact, care sunt nevoile „vestimentare” ale copilului. Dacă nu vrei ca dezordinea sa se instaleze in camera sa, cumpara un dulapior care sa-i fie dedicat si unde sa tii hainele curate si alte obiecte necesare pentru ingrijirea celui mic.
Foto: pixabay.com