In 2015, Noriel, cel mai mare lant de retail de jucarii din Romania intra in sezonul cadourilor de Craciun lansand cardul de fidelitate pentru toti clientii sai. Cardurile Noriel pot fi ridicate din oricare magazin, pe loc, si aduc parintilor posibilitatea de a returna produsele intr-o perioada de pana la 60 de zile, de a beneficia de oferte special dedicate lor, dar, cel mai important, de a economisi: fiecare punct colectat prin achizitii reprezinta 1 leu in cardul Noriel pe care ii poate utiliza ulterior pentru plata completa sau partiala a cumparaturilor.
In plus, Noriel tine cont de dorintele a 83% dintre parinti care cauta sa cumpere jocuri sau jucarii utile copiilor lor si aduce oferte de Craciun speciale pentru jocuri care dezvolta abilitatile celor mici, de la creativitate, motricitate sau chiar responsabilizare.
„Jocul este spatiul psihic in care copilul se construieste pe el insusi, iar jucariile care sunt introduse in acest spatiu, devin repere, devin unelte pentru aceasta constructie, dar si pentru explorarea lumii interne si externe”, declara psihologul Gabriel Balaci.
Astfel jocurile din seriile Plastelino sau Micul Artist ii provoaca pe cei mici sa picteze, sa se joace cu plastilina, sa modeleze lucruri carora apoi le pot gasi o utilitate. Pe de alta parte, jucariile din seria Puffy Pets, cum sunt catelul Pipi Rex, Catelusa Mimi sau Pinguinul Pin Pin sau papusile Maia, care cer de mancare, cer sa se joace sau stiu sa inoate, ii provoaca pe cei mici sa fie mai protectori, poate chiar sa se pregateasca de un animal de casa real.
„Prin joc, copilul descopera lumea si pe sine, invata sa relationeze, sa respecte reguli, sa isi fixeze teluri si sa le atinga, imita adultul, dar fara a-si pierde identitatea. Jucandu-se, copilul invata si sa-si asume roluri si responsabilitati, invata sa impartaseasca, dar si sa concureze, invata sa primeasca, dar si sa ofere”, completeaza psihologul Gabriel Balaci.
Jucarii pentru dezvoltarea creativitatii sau pentru responsabilizarea celui mic
Magic Jinn cunoaste sute de animale, inclusiv unele care au disparut de pe planeta sau care nu au existat niciodata!
Magic Jinn intelege tot ce i se spune, daca cei mici vorbesc clar si daca nu exista zgomot de fundal. Este foarte istet, dar chiar si asa are nevoie de o atmosfera linistita sa poata gandi. De asemenea, se bucura foarte mult cand primeste raspunsuri corecte la toate intrebarile lui, iar daca cei mici raspund corect, pot fi castigatorii provocarii.
Pinguinul Pin Pin merge la doctor, fiindca se imbolnaveste – obrajii se inrosesc, semn ca are febra, clipeste repede din ochi, deschide si inchide ciocul si scoate sunete triste. In plus, copilul poate sa ii asculte bataile inimii cu stetoscopul. Jucaria ii poate responsabiliza pe copii si pregati daca vor sa aiba un animalut de companie real.
Copii pot inventa o infinitate de tipuri de inghetata si arome cu plastilinele si formele din Fabrica de Inghetata, din seria de jocuri Micul Artist care provoaca creativitatea celor mici.
In set vor gasi tacamuri pentru servirea inghetatei, aparat de facut inghetata din plastilina, castroane, cupe si vafe pentru servirea inghetatei si patru nuante de plastilina.
Maia creste este papusa iubitoare si dragalasa, care ofera afectiune si bucurie! Copiii vor invata sa aiba grija de ea si sa o rasfete ca pe un bebelus adevarat. Papusa Maia reactioneaza atunci cand primeste mancare cu lingurita sau biberonul, cand o mangai pe burtica si creste, in functie de cat primeste de mancare.
Papusa ii ajuta pe cei mici sa devina mai responsabili fata de cei mai mici si protectivi.
Tableta magica 3D permite desenelor celor mici sa prinda noi dimensiuni cu ajutorul ochelarilor 3D. Pune un sablon in tabla de desen si copiaza imaginea pe tabla cu markerele speciale pe care il poti vedea in 3D cu ochelarii inclusi! Tableta este ideala pentru a ajuta copii sa inteleaga de mici ce este o imagine 2D si 3D si sa le dezvolte creativitatea. Tabla se sterge usor, ca sa poti face un desen nou imediat. Produsul se recomanda copiilor cu varsta peste 4 ani.
Catalogul poate fi vizualizat aici: noriel.ro
Studiu Noriel aplicat pe 2700 de persoane, online, in mai 2015