Cine stie ce sunt carbohidratii complecsi, ce este indicele glicemic si cum se calculeaza el, care este rata de absorbtie a insulinei in organism. Ne-am lamurit?! Bine…
Acum, cine este curios sa afle toate aceste lucruri?! Parca nu am vrea sa lecturam un tratat de gastroenterologie pentru a prepara un dejun gustos si sanatos!
Mediteraneeni mananca paste din grau dur cu mult inainte de a sti ce sunt carbohidrati complecsi si sunt printre cei mai longevivi locuitori ai planetei, astfel, au parte de mai putine probleme de sanatate.
Toate astea se vad cu ochiul liber si, in plus, sunt atestate de studii elaborate; vin dintr-o intelegere profunda a nevoii de a avea o baza solida – ceea ce e „dieta mediteraneana”, fiind reprezentata de uleiul de masline si pastele din grau dur.
Pastele Melissa Primo Gusto sunt realizate 100% din grau dur (lat. Triticum durum) din boabe atent selectionate, pentru a ne oferi produse de cea mai buna calitate.
Spre deosebire de graul obisnuit, graul dur are boabe sticloase cu un invelis tare de culoarea chihlimbarului galben, care da calitatea „al dente” si culoarea aurie pastelor obtinute din el.
Gama Melissa Primo Gusto include pe langa formele clasice: spaghete, penne, fussili si foile de lasagna din grau dur integral si pastele pentru copii sub forma personajelor din desenul animat Cars si forma foarte populara in Grecia: orzo .
Pastele adevarate sunt concepute din grau dur integral si apa. Acestea contin vitamine, minerale, antioxidanti esentiali pentru viata si, in special, pentru o viata lunga.
Pe pachet este recomandat un timp de fierbere de la 7 la 11 minute care trebuie respectat. Le scoateti si le scurgeti si tocmai aveti paste al dente, inca putin tari.
Se prefera astfel preparate deoarece amidonul din ele va avea descarcare lenta. In felul acesta, toate tesuturile vor fi hranite cu energie.
Amidonul cu descarcare lenta are un efect protector pentru mucoasa colonului. Chiar daca vreti sa slabiti sau daca va aflati in prediabet si trebuie sa tineti regim alimentar, aveti voie sa consumati 200 de grame de paste (cantitatea dupa prepararea termica) din grau dur integral. Ele intra chiar in procesul de scadere ponderala, daca nu le combinati incorect.
Producatorul Melissa face parte din top cei mai mari producatori de paste din Europa avand peste 70 de ani de traditie si experienta in productia de paste fainoase. Compania a luat fiinta in 1947, dupa viziunea lui Aleksandros Kikizas „, pentru a crea o industrie alimentara, care va promova materiile prime ale Greciei si le va transforma in produse de inalta calitate Astazi, sapte decenii mai tarziu, a treia generatie a familiei Kikizas administreaza una dintre cele mai cele mai importante companii de produse alimentare din Grecia si este activa in mai mult de douazeci si cinci de tari. In Romania sunt importate si distribuite de Casa Mediterana.