Camera copilului scolar trebuie sa ii reflecte personalitatea si preferintele vis a vis de culorile si accesoriile pe care le doreste in acest spatiu. Ca si parinti, dorim sa ajutam copiii in acest demers al amenajarii propriei camere, dar uneori, bugetul de care dispunem ne limiteaza optiunile. Lipsa unui buget nelimitat poate fi compensata cu putina imaginatie si indemanare.
Va propun in acest articol o altfel de abordare de amenajare, si anume proiectele DIY( do it yourself). Exista in acest sens sute de imagini si sfaturi in mediul online care sa va ghideze. Ca sa facem o scurta trecere in revista, in camera copilului scolar sunt necesare anumite piese de mobilier: un pat, o noptiera, un birou, rafturi pentru carti/jucarii, spatii pentru depozitarea garderobei( dulap, comoda).
Tinand cont de faptul ca in aceasta camera copilul desfasoara mai multe activitati, trebuie asigurat un iluminat corespunzator. Astfel, este recomandat un iluminat general asigurat de o lustra/plafoniera, o veioza pe birou si o veioza langa pat pentru a inlesni lectura. Putem veni in completarea acestora cu un iluminat ambiental realizat cu ajutorul benzilor LED( pot fi lipite sub marginea patului sau a mobilierului).
Cu un set de scule adecvat si cateva cunostinte de baza, puteti realiza un birou pentru copilul dumneavoastra folosind bucati de lemn/placaj/PAL/MDF, sub forma de rama pe care o prindeti de perete.
O alta alternativa pentru birou ar fi un blat in consola si deasupra lui rafturi pentru depozitare.
Un cos de sarma pe care il intoarceti invers sau ii adaugati un blat de lemn poate deveni o noptiera.
Polite simple prinse pe pereti in conolsa pot servi drept biblioteca.
De-asemenea cateva cutii suprapuse si prinse intre ele pot deveni un bun spatiu pentru expunerea cartilor si jucariilor. Nu neglijati cutiile simple de carton! Daca le infasurati in sfoara si adugati un material textil in interior, le transformati in cutii pentru depozitare.
Cu un strat nou de vopsea si cativa butoni colorati schimbati aspectul unui dulap vechi si integrati-l in ambient. O punga mototolita, un burete, o maturica, o cutie infasurata in sfoara va ajuta sa realizati diverse modele pe pereti. Jucariile pot deveni opere de arta cu putina imaginatie: pe bucati de lemn lipiti animale de plastic pe care le vopsiti in prealabil.
Un pat realizat din paleti este de-asemenea un bun proiect de bricolaj, dar daca vi se pare prea complicat, atunci patul il puteti achizitona din comert. Daca aveti suficienta rabdare, un covor din pompoane de lana colorata este o alta idee pentru camera copilului. Cateva sticle de plastic taiate si vopsite pot deveni recipiente pentru pastrarea rechizitelor.
In concluzie, daca va simtiti inspirati si priceputi la bricolat, cu un buget minim puteti crea un ambient placut si unic pentru copilul dumneavoastra.
Text: designer Irimescu Flavia Lorena
Tel.: 0747.666.473
https://www.facebook.com/flavialorena.irimescu?fref=ts
Sursa imagini: www.pinterest.com