Chiar dacă decoraţi casa respectând regulile unui anume stil de amenajare, camera copilului nu trebuie să fie subordonată aceluiaşi stil. Aici, imaginaţia, creativitatea, dorinţele copilului, funcţionalitatea, sunt aspecte care trebuie să primeze când vine vorba de amenajare. Astfel, prezenţa unor obiecte decorative pe care le poţi face împreună cu copilul tău, dau o notă de originalitate camerei acestuia. Îţi prezint în continuare 4 lustre şi o aplică de perete, pe care le poţi meşteri singur şi ulterior le poţi integra în decorul camerei copilului tău.
Cel mai simplu mod de a personaliza o lustră este de a aplica pe abajurul acesteia câteva elemente decorative realizate din hârtie, pe care copilul tău le poate desena, decupa şi lipi pe toată suprafaţă sau pe o porţiune a acesteia.
Globul pământesc achiziţionat de la librărie poate fi uşor transformat într-o lustră, prin simpla lui tăiere la Polul Sud ( pentru a permite becului din interior să lumineze). În acest caz ai nevoie, pe lângă globul pământesc, de un cablu electric, un fasung (dulie ) şi un bec cu LED. Pentru o notă deosebită, poţi perfora globul urmând conturul continentelor.
Un balón, dantelă (sau macrame ), lipici ( recomandat cel pentru tapet), cablu electric, fasung şi un bec cu LED se pot transforma într-o lustră drăguţă care creează un joc de lumină atunci când luminează. Metoda de realizare a acesteia nu este deloc complicată: se umflă balonul, se aplică adezivul pe suprafaţa dantelei şi aceasta se lipeşte de balon. După uscarea lipiciului se sparge balonul şi se scoate din bila de dantelă. Se introduce becul şi se fixează pe tavan.
Pentru a realiza o lampă norişor ai nevoie de un lampion de hârtie de ce dimensiuni doreşti tu, vatelină, lipici ( de preferat se aplică cu un pistol), cablu electric, fasung şi un bec LED. Pe suprafaţa lampionului se lipeşte vatelină, încercând să obţinem o formă cât mai apropiată de cea a unui nor pufos. Opţional, din interiorul norişorului pot fi atârnate cristale de diverse mărimi, a căror prezenţa poate fi interpretată drept stropi de ploaie.
Lumina ambientală oferită de o aplică poate fi asigurată în camera copilului printr-o metodă aparte, şi anume prin suspendarea unui skateboard de perete şi înlocuirea roţilor acestuia cu becuri LED. În plus, dacă celui mic îi face plăcere să se dea cu skateboard-ul, cu siguranţă această aplică îl va cuceri.
Proiectele de acest gen sunt pe placul celor mici, iar prin implicarea lor în procesul de realizare a diverselor obiecte din categoria do it yourself, totul devine mult mai distractiv şi pentru părinţi.
Articol semnat de Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare,
telefon: 0747666473
Foto: http://www.pinterest.com