Cine a fost mai întâi, oul sau găina?

Dacă și tu ai auzit cel puțin o dată celebra zicală de peste ocean, ”tastes like chicken”, inseamnă că nu te mai surprinde faima pe care a dobandit-o de-a lungul timpului gustul cărnii de pui. Surprinzătoare sunt însă statisticile de consum ale cărnii de pasăre din întreaga lume. În Europa, cel puțin, trendul este unul mereu crescător iar specialiștii in domeniu estimează că până în 2025, producția totală de carne de pasăre ar putea să depășească 14,1 milioane tone.

Carnea de pasăre va trona în preferințele gurmanzilor de pe întreg mapanodul dintr-o varietate de motive: aportul caloric este mai mic, nu există criterii religioase care să interzică consumul, iar costurile de producție sunt relativ reduse în comparație cu celelalte preparate din carne. Prin urmare, prețul cărnii de pasăre este accesibil unui spectru larg de consumatori.

Dar, destul despre faima găinii și-al ei ou, poftei îi șade bine cu un gust pe măsură. Cine-a fost mai întâi – oul sau găina – este irelevant, atunci când ai în față o omletă ademenitoare, o ciorbiță de pui aburindă sau o delicioasă porție de …pulpe de rață la cuptor cu varză roșie caramelizată și coulis de fructe de pădure, preparată de Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Liviu îți recomandă rețeta lui de pulpe de rață pentru momentele de desfătare împărtăşite cu cei dragi. Rața pe pat de varză roșie e renumită din vremea boierilor, însă talentatul nostru Chef o ridică la rang de artă cu ajutorul unui coulis de fructe de pădure și cu ingredientul secret: Vegeta gust de găină.

După ce ai călit ușor varza tăiată julienne alături de nițică ceapă și un morcov mai generos, adaugă-i niște Vegeta gust de Găină și las-o să respire într-o tavă ceramică. Pulpele de rață bine spălate, crestate și frecate cu Vegeta gust de Găină vor trona deasupra verzei timp de 2 ore, în cuptor, la foc mic. Siropul coulis se face la fel de simplu: cu 150 g de fructe de pădure, apă cât să le acopere, într-un vas mititel și doar un vârf de lingură de zahăr. Lași siropul la foc mic până se omogenizează și se absorb fructele, după care îl pui la răcit. Când varza și pulpele sunt aproape gata, le stropești pe ici, pe colo cu aromatul coulis și, voila, festinul e pe cale să înceapă.

Rămâne la latitudinea ta dacă vrei să speli gustul fripturii de rață și cu un vinișor alb, sec. Important e să ai poftă!

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare