Simptomele unei sarcini toxice coincid cu perioada de inceput a sarcinii. Atunci cand starea de greata este destul de persistenta in tot timpul zilei, riscul de deshidratare pentru gravida este destul de mare, astfel de simptome generand sarcina toxica.
Chiar daca starea de greata este destul de comuna in majoritatea sarcinilor, pot exista situatii in care gravida sa nu se confrunte cu astfel de probleme, generand simptomele sarcinii toxice. Totul este destul de bine determinat de capacitatea organismului de a se adapta noilor modificari hormonale.
Cu toate acestea, daca starea de greata, ca simptom al sarcinii toxice, apare pe tot parcursul zilei, gravida generand mai multe episoade de voma pe zi, este indicat sa va adresati medicului. De asemenea, starea de greata va genera o scadere destul de mare in greutate intrucat viitoarea mamica nu va putea sa suporte anumite mirosuri si va vomita tot ceea ce mananca. In acest caz, deshidratarea isi va face aparitia intrucat gravida nu va asimila nimic din alimentatie. Gravida cu sarcina toxica se va confrunta cu o stare de oboseala fizica destul de intensa, micsorarea volumului de urina si tahicardie. Acestea vor putea fi insotite de insuficienta hepato-renala, tulburari psihice si dureri abdominale – toate cele descrise putand fi generate de simptomele sarcinii toxice.
Cauze de ordin hormonal, precum si disfunctiile gastrice, intestinale sau hepatice, dar si infectia cu Heliobacter pot genera varsaturi mai puternice, accentuand starea gravidei. De asemenea, sarcina toxica poate fi transmisa ereditar, dar simptomele sarcinii toxice pot aparea si ca urmare a unei carente de vitamina K sau a unei varste mai inaintate.
Simptomele sarcinii toxice vor putea fi diminuate in cazul in care gravida consuma mai multi carbohidrati si mai putine lipide, radacina de ghimbir sau prin acupunctura.