Trebuie sa recunoastem: apartamentele din Romania nu sunt chiar printre cele mai spatioase, mai ales daca vorbim de apartamentele cu doua camere sau garsoniere. In aceste din urma cazuri poate fi destul de dificil sa le amenajam in mod corespunzator, precum si sa le utilam cu toate electrocasnicele si electronicele de care avem nevoie. Exista cateva aparate fara de care nu putem concepe viata noastra zilnica, deci in cazul acestora trebuie sa incercam sa gasim solutii.
Ne referim bineinteles la aragaz, cuptor, frigider si chiar hota, aceasta din urma fiind cea care ne va ajuta atunci cand avem de gatit mult si nu vrem ca mirosul de mancare sa se imprastie prin toata casa. In articolul de astazi atentia noasta se va indrepta in special catre frigider, iar asta pentru ca avem in fata un electrocasnic primordial atunci cand vine vorba de pastrarea alimentelor perisabile pentru o perioada cat mai lunga de timp.
Am precizat si pe http://frigidermic.ro/ faptul ca in cazul apartamentelor cu doua camere si garsonierelor cel mai bine este sa optam pentru un frigider mic. Un astfel de aparat frigorific va putea fi integrat cu usurinta chiar si in locurile mai stramte, iar un multe cazuri spatiul de depozitare pus la dispozitie este unul suficient pentru o familie mica (desigur, asta daca stim cum sa alegem un model bine pus la punct pe partea de compartimentare, precum si daca stim cum sa aranjam in mod corespunzator alimentele).
Fiind un aparat frigorific, criteriile de alegere ale unui frigider mic sunt, in mare parte, aceleasi care se aplica si in cazul celorlalte categorii de aparate frigorifice. In cazul in care nu stii exact care sunt aceste criterii iti vom vorbi noi despre ele mai pe scurt in continuarea acestui articol.
Incepem cu un criteriu de alegere specific frigiderelor mici. Acestea avand dimensiuni destul de reduse, trebuie sa ne uitam in primul rand la capacitatea de stocare pe care ne-o pune la dispozitie, dar mai ales la modul in care este realizata compartimentarea. Sunt destul de multe cazuri in care capacitatea de stocare este puternic diminuata din cauza unei compartimentari deficitare facuta de catre producator. Amplasarea proasta a rafturilor, precum si lipsa flexibilitatii in ceea ce priveste setarea lor la o anumita distanta unele de altele (in functie de nevoile noastre) reprezinta niste neajunsuri de care trebuie sa te feresti.
Alege deci un frigider mic care sa pluseze la capitolul compartimentare si spatiu de stocare pus la dispozitie. Doar in acest fel nu o sa simti foarte mult lipsa unui model de dimensiuni mai mari. Cu cat ai o libertate mai mare in ceea ce priveste depozitarea alimentelor de diferite dimensiuni (inclusiv a oalelor mari si inalte), cu atat mai bine.
Evident, cele doua criterii mentionate mai sus nu sunt suficiente pentru a lua o decizie buna. Urmatorul pas este sa ne hotaram asupra tipului de racire pe care vrem sa il aiba noul nostru frigider mic. Aici o sa avem de ales in special intre trei mari tipuri de racire, si anume: racire statica, racire dinamica cu ventilator intern si racire cu ajutorul tehnologiei NoFrost / NeoFrost.
Recomandarea noastra legat de tipul de racire pentru care trebuie sa alegem? Tehnologia NoFrost. De ce? Pentu ca este o modalitate foarte practica si care ne va scapa de mai multe batai de cap legate de dezghetarea manuala a frigiderului, o operatiune care nu este foarte placuta si consuma ceva timp. Da, preturile unor astfel de modele sunt ceva mai ridicate, dar in final vom observa ca merita pe deplin investitia.
Nu trebuie sa uitam nici de eficienta energetica pe care o poate oferi noul nostru frigider. Pana la urma e vorba de un aparat electrocasnic care va functiona zi de zi, fara oprire, si nu ne dorim ca acest lucru sa umfle foarte mult la final de luna factura la electricitate.