Cum să-ți protejezi inima consumând pește

Nutriționiștii susțin că este recomandat să consumăm peşte de cel puțin 2 ori pe săptămână. De ce? Pentru că este un aliment bogat în proteine, care oferă multe beneficii pentru sănătate. Peștele gras, printre care se număra și tonul, este bogat în acizi grași Omega-3, așa-zisa grăsime „bună”, alături de un conținut scăzut de acizi grași Omega-6.

Pentru toți cei care au probleme cardiovasculare, precum și pentru cei care vor să se mențină în formă mâncând echilibrat, este bine de știut că Omega 3 din carnea de ton asigură o bună funcționare a inimii. Nu e de mirare faptul că în țările mediteraneene, consumul de peşte este mai ridicat decât cel de carne roșie, incidența bolilor de inimă fiind mai scăzută.

Cum mulți dintre noi nu au timpul necesar curățării și preparării peștelui, tonul în conservă este o soluție rapidă atât pentru o gustare, cât și pentru un prânz delicios și sănătos. Deși există numeroase rețete care conțin ton, avantajul este că acest peşte este versatil și poate fi asociat cu multe legume pe care le avem în bucătărie.

Fie că preferi să îl consumi în ulei măsline, în ulei vegetal sau în suc propriu, tonul Eva de la Podravka România este proaspăt și gustos. Dacă îți plac aromele puternice, care să te poarte pe coastele mediteraneene, poți alege varianta conservei de ton în ulei de măsline pe care îl poți mixa cu frunze proaspete de salată verde și stropi cu seva răcoritoare a unei lămâi. Pentru cei care preferă o variantă mai ieftină dar cu un gust la fel de bun, tonul în ulei vegetal este alegerea optimă pentru o masă copioasă. În cazul tonului în suc propriu, bucățile suculente de ton se odihnesc în saramura care-i păstrează gustul autentic. O porție de ton, fie că este în ulei sau apă, asigură aproximativ 20g de proteine, iar proteina din ton este considerată drept o sursă completă de proteine.

Reţetă cu ton a la Chef Liviu Balint

În cazul în care gătești pentru două persoane, ai nevoie de o conservă de ton Eva în ulei de măsline sau vegetal sau doar în suc propriu, 4 cartofi, o cană și jumătate de brânză cheddar , ¼ cană de ceapă verde tocată și ¼ cană de ardei verde tăiat fâșii.

Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade. Împachetează cartofii în folie de aluminiu și dă-i la cuptor. După ce s-au copt, lasă-i la răcit, iar apoi taie-i în două. Golește jumătățile de cartof și lasă o scobitură în fiecare bucata. Restul de cartofi rezultat va fi amestecat într-un bol împreună cu uleiul vegetal sau de măsline din conservă, peste care adaugi ceapa verde, brânza cheddar, ardeiul și, bineînțeles, tonul. Cu mixul obținut reumpli cochiliile de cartofi și apoi razi brânza cheddar deasupra.

Pentru alte rețete simple și delicioase pe care vrei să le experimentezi, încearcă conservele Eva în variantă potrivită ție! Într-o lume în care viteză înseamnă performanță, o mâncare sănătoasă și nutritivă care se gătește imediat este o nouă performanță pe care o poți bifa în agenda ta.

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare