Miele este gazda celor mai savuroase cursuri de cooking

  • Adi Hădean, Alin Chivu și Albertina&Florența își împărtășesc expertiza în bucătărie
  • Food and wine pairing, rețete gourmet și dulciuri delicioase

 

Lumea plină de savoare și arome a gastronomiei își deschide porțile pentru pasionați prin cursurile de cooking găzduite de Miele. În fiecare săptămână, showroom-ul celui mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium se transformă în sală de clasă, „dascăli” fiind Adi Hădean, Alin Chivu sau Albertina&Florența.

Chef Adrian Hădean

Născut într-o zonă recunoscută pentru preparate aromate și condimentate, Adi Hădean își va purta „elevii” prin toate zonele bucătăriei. Dacă primii cursanți au descoperit tainele care stau în spatele unui preparat perfect din carne roșie, în luna noiembrie Adi le va arăta 5 tehnici pentru prepararea peștelui și fructelor de mare.

Dar pentru că unui meniu gourmet îi trebuie asociat un pahar de vin pe măsură, în penultima săptămână din noiembrie, pe 22 noiembrie, chef Hădean și renumitul somelier Eduardo Garcia del Amo fac echipă la cursul de „food and wine pairing”. Cursanții vor învăța cum să combine armonios felurile esențiale de mâncare cu tipurile principale de vinuri, motivele pentru care acestea merg bine împreună și la fel de important, momentele în care este oportun să fie combinate.

Prilej de reunire a familiei, masa de Crăciun este, pentru mulți români, cel mai important element al sărbătorilor de iarnă. Iar cei care își doresc să o transforme într-un festival culinar vor învăța cum să facă asta la ultimul curs din an, pe 13 decembrie. Chef Hădean își va împărtăși propriile secrete despre alegerea ingredientelor, combinarea acestora cu succes, precum și așezarea pe masă pentru un efect vizual delicios.

Alin Chivu

Un desert bun poate transforma o masă obișnuită într-o amintire de neuitat. De acest aspect se va ocupa Alin Chivu, absolvent al celei mai renumite școli de cofetărie din Franța, Lenotre. În cadrul celor 3 cursuri pe care le va susține în showroom-ul Miele, Alin își va plimba cursanții prin delicioasa lume a prăjiturilor franțuzești, cu tot atâtea rețete savuroase.

 

Astfel, pe 31 octombrie, eclerul este vedeta serii, cursanții urmând să învețe cum se prepară aluatul celebrului desert, crema de ecler, fie de vanilie, ciocolată sau cafea, precum și fondantul care decorează și completează gustul inconfundabil. În plus, vor prepara și Religieuse, o prăjitură asemănătoare cu eclerul, dar care „îmbracă” alte haine de prezentare.

Pe 21 noiembrie, miile de foi ce par să alcătuiască Millefeuilles vor fi scoase din cuptoarele Miele. Foietajul cu unt realizat perfect va arăta, după tăiere, precum foile unei cărți, spune cofetarul Alin Chivu, iar metodele prin care se ajunge la acest rezultat savuros sunt subiectul cursului de la finalul lunii.

Cum de pe masa de Crăciun nu poate lipsi desertul, cursul din 19 decembrie este dedicat Pain D’Epices, un preparat asemănător checului. Bogat în lapte, miere și asezonat cu scorțișoară, anason stelat și nucșoară, acest desert îmbracă întreaga casă într-o aromă irezistibilă, ce va fi descoperită de toți cursanții.

Albertina&Florența

Echipa formată dintre o vedetă TV și un cofetar cu experiență de peste 20 de ani nu poate fi decât una de succes. Iar din această colaborare s-au născut cursurile care îi vor duce pe cursanți prin toate etapele preparării unor prăjituri perfecte.

Spre final de octombrie se lucrează la inițierea în tainele de bază a ingredientelor unui blat delicios. Mai apoi se trece la treabă, adică la prepararea blaturilor de ciocolată și nucă, dar și a pandișpanului cu vișine.

În prima parte a lui noiembrie vine rândul cremelor, căci patiseria n-ar putea exista fără ele. Fine, de ciocolată sau din lămâie savuroasă, cremele patissiere sunt subiectul acestui curs ce durează minimum 3 ore.

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională se pun din nou la treabă cuptoarele Miele. Atunci, cursanții descoperă trei rețete delicioase de fursecuri. Astfel, din tăvile aburinde vor ieși paleuri cu stafide, pricomigdale și biscuiți de casă.

În mod tradițional, luna decembrie este dedicată Sărbătorilor de Iarnă. Drept urmare, cursul din prejma Sf. Nicolae va îmbrăca showroom-ul Miele în aromele cozonacului tradițional de casă, precum și ale turtei dulci. Iar în cele din urmă, în apropierea Crăciunului, tortul diplomat este subiectul serii. Albertina și Florența le vor arăta cursanților cum se pregătește acest desert, dar și tehnici pentru un decor de poveste, fie că este vorba de tort de ciocolată, de frișcă, naked sau chiar ciocolată curgătoare.

 

Mai multe detalii despre cursurile de cooking, precum și informații despre date și prețuri, pot fi aflate de pe pagina Miele.

 

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2017/18 a crescut la aproximativ 4,1 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.100 de persoane, cu 11.200 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh / Westphalia, Germania.

 

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare