Imediat ce soarele bland de primavara incepe sa incalzeasca pamantul, atat campiile intinse de la tara, cat si peticele de iarba din spatele blocului incep sa prinda viata. Iarba cruda, flori colorate si plante medicinale, toate sunt cadouri pe care natura le ofera, imediat ce se dezmorteste din hibernarea de peste iarna. Musetel, papadii, urzici, coada soricelului sau sunatoarea sunt doar cateva dintre primele plantele curajoase care isi fac aparitia.
Primavara este, asadar, anotimpul renasterii, al reinnoirii, perioada in care si organismul tau are nevoie de o detoxifiere, de o curatare completa, in asa fel incat sa fie sustinut procesul de regenerare, in care vechiul lasa loc noului. Traind in acord cu ciclurile naturii si privind-o ca pe cel mai intelept profesor, ajungem sa ne cunoastem pe noi insine. Si cum calitatea vietii isi are radacinile in sanatatea corpului fizic, primul pas e sa invatam sa-i ascultam nevoile si sa-i acordam atentia si ingrijirea cuvenita.
In continuare vei gasi cateva obiceiuri benefice pentru detoxifierea si hranirea organismului potrivite pentru primavara!
Alege-le din lista de mai jos pe cele care sunt pe placul tau! Poate mai important decat regularitatea si discipina cu care te tii de ele este sa le practici constient, sa ai undeva pe fundal o intentie de a te conecta la tine, de a te vindeca si de a-ti oferi toata grija si atentia de care ai nevoie.
- Consuma alimente usoare!
Tendinta e ca in timpul sezonului rece sa consumi alimente calorice, pentru a-ti ajuta corpul sa faca fata temperaturilor scazute. Odata cu venirea primaverii, insa, e important sa te adaptezi schimbarilor ce au loc in natura, inclusiv in ceea ce priveste obiceiurile alimentare. Cel mai simplu truc de a te armoniza cu ciclul naturii este sa consumi acele alimente, fructe si plante specifice perioadei.
2. Ai grija de imunitate!
Organismul este mult mai predispus la gripa, raceli si fel de fel de viroze odata cu instalarea sezonului cald, comparativ cu perioada iernii. Acest fenomen se explica prin faptul ca germenii se raspandesc mai usor la temperaturi mai ridicate, iar corpul este mai vulnerabil dupa devitaminizarea, lipsa de miscare si de lumina din timpul iernii. In aceste cazuri, una dintre cele mai la indemana solutii este folosirea unor remedii naturiste pentru gripa si raceala, atat sub forma de ceaiuri, tincturi si siropuri, cat si sub forma de capsule sau pliculete concentrate.
3. Ajuta-ti ficatul cu flori de papadie!
Florile de papadie sunt extrem de benefice pentru a stimula regenerarea celulelor hepatice, fiind in acelasi timp diuretice excelente. Consuma-le macerate cu miere, sub forma de infuzie sau concentrate in suplimente alimentare!
In concluzie, Pamantul pune la dispozitie atat de multe daruri sub forma remediilor naturiste incat nu-ti ramane decat sa le alegi pe cele potrivite si sa le integrezi in ritualurile zilnice. Dupa letargia din timpul iernii, toate organele, in special ficatul, rinichii si sistemul limfatic, au nevoie de ingrijire suplimentara, in asa fel incat sa faca fata noului flux de viata ce vine odata cu sezonul cald