Copiii de până la 3 ani accesează aplicații destinate utilizatorilor cu vârsta de peste 17 ani, cu teme pentru adulți, violente sau legate de jocurile de noroc, potrivit unui studiu recent.
Regulile privind timpul petrecut în fața calculatoarelor / telefoanelor pentru copii s-au mai relaxat în epidemie, în condițiile în care părinții au căutat echilibrul între munca de acasă și îngrijirea copiilor, școală, etc.
Acest lucru nu înseamnă însă că părinții trebuie să fie mai puțin vigilenți în ce privește conținutul a ceea ce urmăresc cei mici.
Cele mai utilizate aplicații în rândul copiilor de 3 și 4 ani din studiu au fost YouTube și YouTube Kids, urmate de browsere, galerii de fotografii și fotografii și servicii de streaming video, precum Netflix.
Cât sunt de nocive
Majoritatea părinților le permite copiilor lor să se joace sau să vizioneze videoclipuri pe smartphone-urile lor, în timp ce până la 75% dintre copiii mici au propriile tablete. Părinții permit chiar și bebelușilor dispozitivele mobile.
Studiile arată, însă, că prea mult timp petrecut pe ecrane poate afecta modul în care crește creierul unui copil. Un studiu publicat anul trecut a constatat că cei care au folosit telefoanele mai mult de o oră pe zi au avut niveluri mai scăzute de dezvoltare în materia albă a creierului – un domeniu cheie pentru dezvoltarea limbii, alfabetizare și abilități cognitive.
Același studiu repetat pe copii de 3-5 ani care citesc frecvent cărți a arătat o creștere a materiei albe.