Granola este un aliment vedetă în dieta americanilor, dar săi a brazilienilor, fiind recomandat mai ales în curele de slăbire. Ingredientele acestui mix, în combinație cu beneficiile pe care le oferă sunt probabil cheia succesului.
Granola acoperă întreaga paletă de nutrienți esențiali. Astfel, nucile și semințele din amestec îți oferă lipidele și proteinele necesare, în timp ce fructele uscate vin cu un plus de vitamine, minerale și carbohidrați.
Cum ar fi să le dai batoanelor energizante pe care le consumi la micul dejun o aromă de turta dulce? Rețeta este simplă: nu cere decât un amestec de ingrediente delicioase și un timp de coacere de aproximativ 20-22 de minute.
Rețetă simplă pentru mic dejun: Gingerbread granola
4 cești fulgi de ovăz
½ ceașcă fulgi din nucă de cocos
1 ceașcă si ½ nuci sau nuci pecan
1 linguriță sare de mare fină
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță ghimbir măcinat
½ linguriță ulei de cocos încălzit sau ulei de măsline
⅓ ceașcă sirop de arțar
¼ ceașcă melasă
câteva picături esență de vanilie
⅓ ceașcă merișoare uscate
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol, iar într-o tigaie, încălzește ușor uleiul de cocos, siropul de arțar, extractul de vanilie și melasă. Adaugă în tigaie ingredientele din bol și amestecă bine, după care poți întinde întreg amestecul într-o tavă (sau în diferite forme), pe care o introduci la cuptor, pentru 18-22 minute. După răcire, aluatul poate fi decupat în forma de batoane, pe care le păstrăm într-o cutie de plastic închisă ermetic.