Camera copilului este un spaţiu în care cel mic îşi va petrece foarte mult timp, atât pentru dormit, cât şi pentru joacă sau studiu, aşadar este foarte important ca aceasta să arate minunat, însă în acelaşi timp să fie organizată într-un mod practic. Cea mai bună modalitate este să delimitaţi un spaţiu destinat fiecărei activităţi.
Camera copilului reprezintă spaţiul ideal pentru decoraţiuni creative şi adorabile, însă trebuie să ţineţi cont că pe lângă aspectul estetic şi organizarea contează.
Alegeţi culori care favorizează calmul şi optimismul
Nuanţa lavandei, a mentei sau albastrul pastelat sunt ideale pentru a calma copilul după o zi plină de activităţi. Acestea inspiră linişte şi relaxare, fiind ideale atât pentru băieţei, cât şi pentru fetiţe. Pentru camera unei fetiţe, puteţi aduce alte elemente în nuanţe de piersică sau roz pal pentru a da o notă de feminitate camerei.
Organizaţi jucăriile în săculeţi de depozitare cu imprimeuri drăguţe
Atunci când sunt mici ştim că copiii devin interesaţi de foarte multe lucruri, şi ştim că este foarte greu ca noi să rezistăm tentaţiei de a cumpăra tot felul de jucării pentru micuţi.
Deja de la vârsta de 3 ani în sus începe o perioadă în care copilul este interesat să îşi clădească propriile universuri, aşadar trebuie să ţineţi cont de acest lucru atunci când îi veţi achiziţiona jucăriile. Spre exemplu, dacă cel mic pare să se simtă atras de arta culinară şi îşi doreşte să devină un mic masterchef, cel mai bine vă îndreptăţi atenţia către bucatarii copii de jucărie, unde va putea să îşi exerseze talentul de bucătar.
Aşadar, dacă nu vreţi să vă treziţi cu o mulţime de jucării care umplu camera până la refuz, apelaţi la nişte cutii drăguţe sau la săculeţi de depozitare care să se incadreaze de minune în decorul camerei, iar la vedere lăsaţi doar esenţialul.
Investiţi într-un pat care arată special
Patul este elementul central al camerei, aşa că trebuie să fie de calitate dar să arate minunat.
Alegeţi modele cu un design tip căsuţă, cu globuleţe suspendate sau nişte pânze transparente care să înconjoare pătuţul, pentru a crea o atmosferă magică. Mersul la somn trebuie să fie o plăcere!
De asemenea, puteţi completa întregul decor cu nişte pernuţe adorabile sau nişte covoare copii sub formă de norişori, steluţe, sau diverse alte modele pe placul copilului.
Aveţi în vedere un colţişor de citit
Cărţile trebuie să reprezinte o parte importantă din viaţa copilului.
Adăugaţi o bibliotecă cu cărţi închise într-un cufăr decorativ şi neapărat un scaun plușat drăguţ pentru ca cel mic să se simtă extrem de confortabil şi de relaxat atunci când o să înceapă să citească singur.
Realizați un spațiu de birou atractiv
Copilul nu trebuie să considere temele o corvoadă. Un birou frumos amenajat îl poate încuraja pe cel mic să îşi facă temele cu entuziasm fără să considere acest lucru o povară. Puteţi alege un birou sub formă de ciupercuţă, floare, norişor sau alte forme în funcţie de preferinţele copilului.
Lăsaţi spaţiu pentru un perete personalizat
Un perete cât de micuţ pe care să expuneţi picturile copilului sau alte ”experimente” artistice ale acestuia poate da o notă caldă şi primitoare întregului spaţiu. În acest fel veţi încuraja copilul să dea frâu liber imaginaţiei şi îi veţi arăta că tot ceea ce face are o valoare specială pentru întreaga familie.