Aflati cum puteti ingriji pielea nou-nascutului si, ulterior, sa protejati copilul de eruptii cutanate si boli de piele.
Ora de baie
Bebelusii au nevoie de doua pana la trei bai pe saptamana in apa calda – nu fierbinte – pentru a ramane curati. Primul pas catre o baie excelenta pentru bebelusi este sa gasiti temperatura perfecta si apoi sa umpleti cada cu cel mult 2-3 centimetri de apa. Pentru a preveni racirea bebelusului in timp ce il spalati, turnati in mod regulat cani de apa peste umerii sai.
Scufundati un prosop in apa cu sapun si folositi-l pentru a spala usor pielea capului bebelusului cu sampon pentru bebelusi. Pentru a-si curata fata, umeziti o minge de bumbac si tamponati usor.
Odata uscat, aplicati imediat lotiune pentru bebelusi pentru a sigila umezeala si pentru a preveni uscarea pielii.
Regula de baza pentru scutec
Nu lasati rutina de schimbare a scutecului sa se transforme intr-un cosmar pentru dvs. si o experienta dureroasa pentru el. Respectati aceste sfaturi simple si totul va merge bine.
Schimbati scutecul copilului dvs. frecvent, stergand usor, dar bine de fiecare data cu servetele pentru bebelusi. Asteptati cateva clipe pentru a se usca la aer, astfel incat umezeala sa nu conduca la o eruptie iritativa de scutec.
Asigurati-va ca achizitionati scutece fara parfum intr-o dimensiune care se potriveste pentru a nu provoca frecare.
Acordati atentie produselor
Cel mai bine este sa folositi produse de ingrijire a pielii facute special pentru copii. Cel mai important este ca acestea sa nu contina parfumanti. Dupa aplicari acordati atentie reactiei bebelusului si observati daca acesta este alergic.
Este important sa mentineti pielea bebelusului hidratata, astfel incat sa aveti intotdeauna o multime de lotiuni in jur.
Unguentele, care au o consistenta mai groasa, sunt si mai bune pentru a mentine pielea moale a celui mic.
Contrar credintei populare, pudra pentru bebelusi nu este un pas necesar daca ii permiteti bebelusului sa se usuce la aer. Daca vreti sa o folositi oricum, presarati usor o cantitate mica de pulbere pe fundul bebelusului.
Evitati sapunurile parfumate, antibacteriene si deodorante – acestea pot fi prea dure.
Atentie la vreme
Bebelusii pot fi expusi la lumina soarelui odata cu varsta de 6 luni. Pentru a-l proteja aplica protectie solara cu minimum SPF 30 pe toata pielea expusa. Aplicati protectia solara cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi afara.
Cu glandele sudoripare subdezvoltate, bebelusii sunt foarte susceptibili la eruptii cutanate. Pentru a preveni acest lucru, puneti-le haine largi si o palarie pentru a proteja soarele.
Iarna, vremea uscata poate dauna pielii bebelusului. Pentru prevenire puneti un umidificator in casa pentru a mentine aerul umed. Este important insa sa curatati frecvent umidificatorul. Altfel se va dezvolta mucegai. De asemenea, dati bebelusului multa apa pentru a ramane hidratat in lunile reci si uscate.
In ceea ce priveste hainele este recomandat sa il imbracati in straturi. Astfel ilpoti schimba cu usurinta si il poti proteja de caldura sau frig. La fel si in ceea ce priveste hainutele sunt recomandati detergentii fara parfumanti. Cei care contin parfum i-ar pute irita pielea.