„Cum infasam un bebelus” este o intrebare fireasca pentru orice mamica. A-ti infasa bebelusul inseamna a-i oferi protectia si caldura de care are nevoie in primele luni de viata. De cele mai multe ori, infasatul bebelusului presupune ca acesta sa fie ferit de reflexele de tresarire in asa fel incat somnul sa nu ii fie perturbat.
Cu toate ca in general medicii nu mai recomanda infasatul bebelusului, mai ales in cazul fetelor, in realitate nu putine sunt mamicile care recurg la o astfel de metoda. Un infasat prea strans presupune un risc destul de mare pentru articulatiile picioarelor copiilor, in acest fel putand capata luxatia congenitala de sold.
De aceea, pentru a exersa infasatul bebelusului cat mai corect, cadrele medicale din maternitate iti vor arata cum anume sa il infesi. In primele zile de dupa nastere mamica este la stadiul de a invata tot ce se petrece cu bebelusul sau. Potrivit unor specialisti, infasatul in prima luna de viata reprezinta o metoda de a-ti linisti bebelusul si de a-l ajuta sa se odihneasca. De asemenea, acest lucru ii va permite bebelusului sa asocieze starea in care se afla cu aceea in care se gasea in burtica mamei in ultima luna de dinainte de a se naste – un spatiu tot la fel de mic, care nu ii permite o mobilitate prea mare.
Iata cateva sfaturi pentru a infasa un bebelus:
- Inainte de a incepe infasatul aseaza o patura pe masa de infasat sau pe o suprafata cat mai plata;
- Indoaie coltul de sus, din partea dreapta aproximativ 20 centimetri;
- Coltul din partea stanga a bebelusului va trebui trecut peste corpul bebelusului in asa fel incat sa il inconjurati pana la spate, prinzandu-i mana dreapta;
- Aceeasi procedura va trebui repetata si cu coltul din partea dreapta;
- In cazul in care doresti ca bebelusul sa se simta mai liber, lasa-i mainile afara.